tisdag 15 december 2009

Insnöad Pripps


Roade mig lite i Gimp i kväll, gäller ju att underhålla den kunskap man har samlat på sig. Är inte så förtjust i att fotografera med blixt så bilden blev inte alls så fint som det verkligen var utanför dörren.Vi har inte hittat så många gamla minnen när vi har rivit delar av huset, några gamla tidningsurklipp satt fast med tejp mer som isolering men inte mycket mer. Fram tills nu i helgen när vi hittade denna kapsyl inne i murstocken. B berättade att det är en kapsyl av typen när man fick dra av och man skar sig visst väldigt lätt på dem. Inte som de kapsyler när man drog upp en "flärp" på flaskan som fanns när jag var "liten".
Extra roligt i detta fallet är att min morfar har jobbat på bryggeriet Pripps här i Göteborg fram tills han blev pensionär. Började på tiden när de fortfarande hade häst och vagn som levererade dricka i staden har jag för mig han berättade en gång.

Fortsatt trevlig arbetsvecka på er!

/Erika

Ps. Inga mer julklappar sedan sist

11 kommentarer:

Vimsingen sa...

Spännande. Man vill ju hitta lite av husets "skäl" när man renoverar- Hur ser er tidsplanering ut? När tror ni att ni kan flytta in?
Kram
Vilma

Maria sa...

Ved spännande...och vilken mysig story som innefattade morfar där.

Vi hittade inget sådant hos oss...men det är klart vi byggde ju nytt:)

Kramar Maria

Lilla huset på prärien sa...

Hej Erika!

Gimp... vad är det? Jag har verkligen ingen aning... är det ett redigeringsprogram? Jag får nog ta och googla lite :) Fint har du gjort det oavsett!

Önskar dig en riktigt GOD JUL!

Skatan sa...

Åh, den där flärpen hade jag förträngt ;) Ja visst tusan skar man sig. Hua, jag riktigt känner det i kroppen hur det kändes!

Trevlig kväll ... eller sov gott :)

Anna

Veronica sa...

Ojojoj! Här är man borta ett tag och då händer det massor! Jag får läsa igen gamla inlägg för att komma ikapp;)

Riktigt roligt med kapsylen:)Gamla hus har verkligen en historia.

//veronica

Vimsingen sa...

Nejdå inget har hänt. Det är bara så att alla påpeka att vi inte har några lister och att det brukar dra ut på tiden......

Kattfot sa...

Är så otroligt imponerad av ert arbete med huset! Roligt att hitta såna här små spår.

Ha en fin fjärde advent!
Kram Catrin

Graadskan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Graadskan sa...

Så fint ert hus blir! Ska bli skoj att se det helt klart senare!

Mysigt att hitta små detaljer från tidigare ägare, blir så personligt på något vis!

Julkramar till dig!!

Anonym sa...

Jag söker foto från den tiden med häst och vagn. Min farfar jobbade på samma sätt som din morfar. Kanske Pripps har lite historiska bilder någonstans och man kan hitta sin närstående där? Skulle vara kul och intressant att få veta.Tror att farfar pensionerade sig i början av 50-talet.

Ika sa...

Innan min morfar gick bort blev han intervjuad av en journalist som skrev en bok om Pripps inför deras Jubileum. Vet inte hur du kan få tag på boken son släpptes efter morfar gick bort 2002 men den borde jag ha dem bilder du söker.