måndag 21 december 2009

Julstjärnan lyserHar en mörkröd amaryllis stående på bordet uppe på vinden där vi sover. Lite jul måste man ju försöka få ni. Hade dock hoppats på att den skulle vara ännu mörkare, kommer inte i håg namnet på den.Så här såg det ut i lördags morse när jag vaknde, vitt av rimfrost och härliga frostfigurer på rutan. Tog ett kort så tyst jag kunde för att inte väcka sambon. Hade varit lite roligare om det var i morse istället som jag tog bilden när det låg en decimeter med snö på broräcket eller för att inte tala om hur vaknade båda två när plogbilen kom mullrandes förbi garaget mitt i natten. En stor nackdel att bo nära vägen kan jag säga men glada blev vi för vi trodde inte att vägföreningen hade en plogkille i år men grannarna har jobbet hårt förstod vi.

En stor nackdel till med rimfrost är minusgrader, det i hop med ett avlopp som man inte använder så mycket gör att det fryser. En spark i rumpan att isolera på som attans i helgen mao och låna toaletten av grannarna. Var man sugen på att skridskor kunde man nämligen gjort detta i vår toalett.Något som annars väcker oss (sambon mest) är våran julsjärna som går på timer. Klockan 6 varje morgon tänds den och det blir ett så mysigt ljus i rummet.

Hoppas sambon hinner ta en masas bilder på hsuet i vinterskrud i dag, själv ska jag ge mig själv en julklapp och sedan komma hem och fota resultaten efter helgen.

Trevlig 4:e advent....lite sent men men!

/Erika

4 kommentarer:

Marina sa...

Det låter ju inte så kul med frusen toalett! MEn man får det positiva med den vackra rimfrosten mm. Kram!

Jord under naglarna sa...

Det låter inte så kul... :(
Det gör det däremot med en julklapp till sig själv! :)

Jenny sa...

Jätte fin julstjärna, så härlig färg! Hoppas du får en riktigt fin julvecka! Många kramar

Anonym sa...

Hej!

Vilken fin bild av amaryllis! Jag undrar om jag kan använda den i ett föredrag jag ska hålla i min kyrka om amaryllis?

mariettemanktelow@hotmail.com