söndag 16 januari 2011

Köket

Kökslampa från By Rydéns
Vårt kök, jag älskar det! Ljust, stort, modernt, rent, tyst och alldeles underbart. Har man haft ett kök i den klass som fanns i vårt lilla röda hus med vita knutar från början så tycker man nog att alla kök efter det är helt underbara.

December 2009
 Här är köket som det såg ut innan vi början riva det. Ingen riktigt spis och riktigt rätt runt socklarna utan lagom stort för en mus att springa in o gömma sig efter den ätit lite kattmat. Inte att tänka på att båda två skall kunna hjälpas åt med att laga middag. Lök gick jag gärna ut och hackade för att få lite ventilation.

December 2009
Här är hela köket bortrivet, hittade socker bitar i sockeln som mössen hade samlat i hop annars fanns där inga roliga överraskningar.

Januari 2010
Väggarna är borta och det nyra rummet har börjat ta form. Ungefär dubbla bredden och trippla längden.

Mars 2010
Köket kom i februari, snälla lastbilsschaufören dumpade det mitt på grusvägen och sambon fick dra in pallarna för hand in i garaget. Lite nervöst att bära upp hela skåp, som man inte får repa på framsidan då vi inte har några luckor som täcker kanterna, när det är snö upp till knäna och aningen halt utan broddar.

Mars 2010
Även om det var tungt att bära är vi väldigt nöjda med att vi slapp skruva i hop 100 platta paket själva.

Mars 2010
 Vårt kök heter Sundborn och kommer från Scandinavian Kitchen. Jag har samlat alla våra leverantörer i högerspalten.

Maj 2010
Installationen av köket drog ut på tiden då skafferiet inte var målat i den ljus grå nyans som resten av köket var i. När man väljer ett skafferi av den typen vi har är det jätte svårt att få det att matcha resten av köket färgmässigt. Sedan kan man ifråga sätta kvaliteten på det då det skåpet kom som ett plattpaket. Hade vi gjort ett själva som många andra bloggar har gjort hade vi nog varit ännu nöjdare.

November 2010
Vi har installerat automatisk belysning i skafferiet och under alla överskåp. Jätte bra tycker jag, inga kladdiga fingrar som skall leta upp en knapp för att lysa upp och man får lagom led ljus när man smyger in i köket tidigt på morgonen. Kanske något minus just nu då vi har våra madrasser nära öppningen till köket och katterna som vet att det börjar lysa om man kommer nära köksbänken. Klickar till lite lätt varje natt av katterna som tassar runt.

Januari 2011
Nästan ett år efter de första bilderna har vi ett kök som använts flitigt. Diskmaskinen surrar på medan jag sitter här och skriver, P3 poppar i högtalarna i taket och vattenkokarna bubblar nytt thévatten åt mig.

Januari 2011
Det är inte alltid man lyckas styla upp allt inför en fotning men vardagen borde väl vara lika intressant som en perfket inredningsbild för en tidning?

Vi har kommit till belysning till badrummet och vi har hittat en ny LED lampa att ha i taket. Den ligger på köksbordet på bilden. Nu är vi inne på vita istället för de i borstad stål som vi har i resten av bottenvåningen. Kommer bli skit snyggt i hop med våra vit atakhögtalare som vi har i alla rum!!

I morgon är en stor dag för oss, hoppas ni haft en skön helg!
/Erika

13 kommentarer:

Eva Weber sa...

Nu blev jag ju supernyfiken! Vad händer imorn????

Marina sa...

Hm, vad händer i morgon?

Ert kök är ju helt underbart så jag förstår verkligen att ni trivs. Allt är så mysigt och hemtrevligt där.

Kram!

Anonym sa...

Helt underbart fantastiskt fint som vanligt hos er. Kram från Julia

Klipphöjden3 sa...

Än en gång njuter jag av ert före, undertiden och efterbilder. Det är så roligt att ni dokumenterat som ni gjort. Gulligt med mössen och sockerbitarna:)
Det är definitivt vardagsbilder jag helst vill se, vardagen är ju liksom livet.
Kram Veronica

Graadskan sa...

Ert kök är verkligen härligt! Ser fram emot en fika i det så småningom! :)
Blir också nyfiken, VAD händer imorgon!

Kram Camilla

Mårtensdrätt sa...

Härligt ert kök är, jag kan sakna att vi inte gjorde ett skafferi, så fint är det, konsolerna som du undrade över är samma leverantör som gjort köket, Solberga Snickeri heter dem
Kramen
Ulrika

Mårtensdrätt sa...

Härligt ert kök är, jag kan sakna att vi inte gjorde ett skafferi, så fint är det, konsolerna som du undrade över är samma leverantör som gjort köket, Solberga Snickeri heter dem
Kramen
Ulrika

Helene sa...

Härligt!

Visst är det skönt med ett fräscht kök med nya vitvaror.

Tyst och funktionellt.

Apropå spotar i taket så har vi vita överallt.
De syns knappt när de är släckta.

Om du är i krokarna runt Norrköping den 12 februari så har vi Öppet Hus som Inflyttningsfest.

Bara att titta in !

Kram Helene

Adaras mamma sa...

Köket är det rum jag sett mest av, kanske för att det är i princip klart :-)
Men så himla fint och snyggt det är, och jag kan verkligen förstå att du njuter, det förra var ju liiiite väl litet, även för lilla du

Adaras mamma sa...

Köket är det rum jag sett mest av, kanske för att det är i princip klart :-)
Men så himla fint och snyggt det är, och jag kan verkligen förstå att du njuter, det förra var ju liiiite väl litet, även för lilla du

Husprojekt Drömhus sa...

Ni har verkligen såååå läckert kök!!! säger wow varje gång! Kram Tiina

Erika Flood sa...

Oj, vilken förvandling. Vilket jobb ni lagt ner!! Det blev jättesnyggt!

Classic Style sa...

AHMen vilken skillnad !!! woaw vilken roligt bildserie..I LOVE före/efter bilder..så kul tack för att du delar med dej..och vilket fint kök ni valt..