torsdag 25 februari 2010

Tak över huvudet

 
Manuell maskin

I veckan har vi lagt i en extra växel, vi har haft lite extra hjälp även på varadagarna efter jobbet. Ja trogne svärfar har varit här men vi har haft ännu mer hjälp i form av mina föräldrar ena dagen och min kollega L (numera fd kollega) andra dagen.

Sambon har slitit hårt som en varg för att få gjort klart så mycket som möjligt innan köket kommer. Det som är den största skillnaden är att vi numera har innertak i köket och då har han använt en icke strömförande maskin (geringssågen), inte många sådana idag känns det som. Det är sladdar och batterier till det mesta tycker jag.

 
Assistent

Till sin hjälp, när han har satt dit innertaket, har sambon haft den pinne som hjälp. Kan inte komma på namnet just nu dock men alla hjälpmedel är bra utom dem dåliga.
Ser ni väggfärgen? Tack mamma för hjälpen! (Har inte fotat pappas o svärfars arbete än men det kommer, tack allt slit där med!)

 
 Innertaket i närbild

Fasadpanel tror jag panelen kallas, här är den kvistlackad och grundmålad. Hoppas att vi har gjort ett tillräckligt bra jobb med kvistarna.

 
Hela taket på plats!!!!

Tack L för att du gav en extra kick med det sista av panelen och för lånet av duschen, det var super trevligt att avsluta dagen med dusch o mys i soffan!

 
Skydd för fönstren

För att skydda våra fina fönster från att bli prickiga när jag och mamma började grundmåla väggarna i tisdags fick jag samla ihop det jag hade och sätta fast. Här är det ett gammal påslakan, gör jobbet lika bra som skyddsplast tycker jag. 
Vad tycker ni om väggarna? Så härligt att det är en jämna och fina yta med en färg och inga spräckliga OSB-skivor.

 

Det är många moment som skall bli klart samtidigt just nu känns det som men vi har inte haft allt material så köksgolvet har fått vänta men istället tog S hand om materialet som var i garaget och började greja lite i bl a badrummet/tillfälliga köket.

 
Antikborstad, fasad ekparkett från Tarkett

Något som vi har fått i tid är vårat fina parkettgolv till hela bottenvåningen. Varmt, slittåligt trägolv, det är verkligen jätte fint och det kommer bli så härligt att gå på det med golvslingor under. Tänk att slippa dammigt golv av sågspånskivor!?

Idag ringde DHL till oss och berättade att de har en leverans från Scandinavian Kitchen till oss. 4 pall med kök som de gärna ville komma med i morgon. Bara att komma sa jag!!!! YES YES! Gissa om jag kommer att sitta som på nålar i morgon på jobbet. Vill ju så gärna se det live och fy sjutton om de har haft sönder dem.


/Erika som längtar så

7 kommentarer:

Helene sa...

Grattis till allt fint ni fått till och att köket är på ingång.
Spännande!

Kram Helene

Snäckskalsdalen sa...

Nu går det undan. Roligt. Snyggt golv och snyggt tak.
Agneta

Elin - Ett hus till oss sa...

Det är alltid så kul att se vad som händer hos er. taket ser jättefint ut, vi kommer också ha träpanel i ryggåstaket. Vilken trogen liten assisten han har ;)

Sv: Det lutar nog mot att vi ändå väljer parkett, blir nog finast helhet :)

Jag önskar dig en härlig fredag, Kram Elin!

Adaras mamma sa...

Det går så fort nu. Fortare än nånsin nästan!

Marina sa...

Ni borde vara värda en lång o skön semester efter allt slit med bygget men det är kanske belöning nog att få ett fint hus med stor kök mm. Kram!

Livet på Marbogården sa...

Det blir ju riktigt snyggt hos er! Oj vad spännande för dig när köket anländer...

Bodil sa...

Då blir det en spännande helg förstår jag. Och på måndag visar du väl bilderna på det färdigmonterade köket och där står du vid spisen och lagar kalops.
Kram Bodil