lördag 13 februari 2010

Vita kvistar

 Fasad panel som innertak

I torsdag kom ytterligare en sändning med material och idag var det dags att ta hand om en del av den. Mina föräldrar kom och hjälpte till. Först bar vi upp all panel och sedan gjorde vi i ordning en ställning där vi kunde stå och måla den.

 
 Kvistlackat

Viktigt är ju att läsa anvisningarna på burken så det gjorde vi (jag o mamma, läser män instruktioner?). Sedan var det bara att torka rent panelen och börja kvistlacka. Två lager, tunt och fint, och snabbt gick det med sedan var det klart att målas. Efter att ha läst på ytterligare en burk så valde vi att slipa rent kvistlackningen för att få bort lite rester.

  
Målarställning inomhus

Vi har ju inte allt för varmt i huset så det torkade inte helt hundra innan mamma och pappa åkte hem så vi hann inte grund måla så mycket. 
Efter lite middag gick jag upp till huset för att fotografera lite och så var jag bara tvungen att slipa klart resten och när jag ändå var i gång så målade jag nästan alla plankor. Sambon hade slitit så hårt tillsammans med min pappa med att bära upp ett bra gäng med gipsskivor även fast att de båda var förkylda så jag ville hjälpte till lite extra.

 
Alla hjärtans dag bild!!

Våran grundfärg, halva mängden med panel som går åt till innertaket i köket och så sambons gulliga lite meddelande till mig på väggen, sammanfattar dagen innan Alla Hjärtans dag mycket bra tycker jag!!

KRAM alla Hjärtliga bloggare!

/Erika

3 kommentarer:

Mia sa...

Puh, men jisses vilket jobb, vad ni sliter. Hoppas ni hinner mysa lite också och ta hand om varandra en dag som denna.

Kram Mia

Snäckskalsdalen sa...

Vilket rart meddelande du fick! Där kan ni inte täcka med bräder eller gips eller färg eller tapeter, det måste synas för alltid. Eller så får du snart ett nytt meddelande! Gulligt!
Trevlig Valentindag!
Agneta!

Livet på Marbogården sa...

Bra med ställningar att ha plankor på för tork. Ni sliter och är så duktiga:) Vila i mellan åt bara....