tisdag 2 mars 2010

Helgens slit

Golvspån är tufft att fräsa

I helgen har sambon slitit med denna maskinen. Nästan tre stycken fräshuvuden gjorde han slut på också. Golvspån är hårt, det dammar och det tröttsamt att fräsa. Okej att man sparar pengar på att fräsa egna spår (mycket pengar) men man måste komma i håg att det kostar i tid och styrka hos sig själv.

 

Här är lite fina kurvor till våra golvslingor, allt efter ritningar från leverantören. Idag när det pratas mycket om inställda tåg och frusna spår tänker jag på alla fina spår vi har här i köket. SJ kanske vill komma och kolla?!

 

Här kanske man kan sälja in Vasaloppet? Raka, fina, torra spår!

 

Här är min sysselsättning......kan ni gissa vad det är?

 

Jag har riggat upp målarställningen på övervåningen, väldigt skönt att slipp allt slipdamm som blev av allt fräsande där nere. Många plank blev grundade i helgen.


Så här ser taklisten ut i närbild, jag grundade även takpanel, smygbräda och fönsterfoder. Har skaffat fler penslar nu så jag kan ge mig på att ge dem ett nytt lager till helgen.

Nu i veckan skall jag faktiskt komma i väg lite extra från bygget för jag ska klippa mig. Det kanske är ett vårtecken till nästa vecka, eller vad säger du Viweka?!

Har en teaser liggandes i bildbanken, den kommer jag visa i morgon!!

/Erika

12 kommentarer:

Livet på Marbogården sa...

Vilket enormt arbete din man gjort! Även du sliter på, bra jobbat:)

Wictoria sa...

Jag är så inponerad av erat jobb. Fantastiskt bra gjort, även det målade taket.kram

Adaras mamma sa...

Det ser ju riktigt fräsigt ut, köksgolvet :-D

Veronica sa...

Förstår att det var slitigt att fräsa "golvspåren". När jag ser golvet kommer jag att tänka på spelet där man ska balansera en kula över spelplanen i ett litet spår....:) Är så nyfiken att se ert fina kök!

Veronica

Jord under naglarna sa...

Jag ägnar mig också åt målning, men i betydligt mindre skala. :)

Jag tror nästan att det är den boken du visar som jag har beställt på bokrean, paketet dyker nog snart upp så jag får se vad det var jag köpte. ;)

jenny sa...

fina taklister:) kommer bli jätte fint! kramar

Snäckskalsdalen sa...

Ni är duktiga, imponerande!!! Det ser så fint ut i spåren! Och vilka fina och vackra lister du målar. Men visst är det kul om man kan göra en del själv, både för känslan och pengarna!
Kämpa på
Agneta

Livet på Marbogården sa...

Tack för kommentaren om min header, tyvärr råkade jag avvisa din kommentar...

Gela sa...

Ja bygg det kan vi allt om. Här lade maken frisbrädor uppe i verandan och började lägga golv i helgen. Har själv tröttnat lite på att bygga just nu trädgården tar över. Men kommer igen. Ha en fin kväll/Gela

Johan sa...

Hej,
Hade ni något skivmtrl under golvspån ett ni fräste i? Cc avstånd bjälkar?

Johan sa...

Hej,
Hade ni något skivmtrl under golvspån ett ni fräste i? Cc avstånd bjälkar?

Ika sa...

Hej Johan!
Vi har ett lager golvspån under det lager som vi fräste i. Avståndbjälkar kan jag inte svara på exakt då vi hade vårt gamla bjälklag kvar. På dem nyutbyggdadelarna vill jag nog minnas att det var CC60 utan att dubbelkolla med snickarn.
Lycka till med din golvvläggning!
/Erika