måndag 29 mars 2010

Vårteckensutmaning 5

Vit pion

Oj så fort det har gått det sista....både våren och tiden har dundrat fram med stormsteg.
Denna pion knopp hittade jag under ett lager med löv, även blåsippan som kom med plantan hade en knopp men ingen som ville fasta på bild. Jag la tillbaka lagret med löv för de har varnat för fortsatt kalla nätter.

Vit bondsyren

Har inte hunnit visa något av det vi gjort i huset även fast det börjar lika väldigt mycket samma samma just nu känns det som.
Mina vita syrener har kommit med knoppar i år igen, jag är ju såg feg med att klippa dem något jag säkert borde gjort redan från början. Någon som har några tips gällande nyplanterade syrener så får ni hojta till.

Lila bondsyren

Snön har försvunnit i trädgården så i helgen har jag för första gången på länge kunnat gå runt och fota. Många buskar hade redan små knoppar trots att det kändes som snön bara försvann härom dagen.

Japansk lönn

Ni glömmer väl inte att ni kan se alla andra bloggar som också visar vårtecken genom att klicka på den lilla våriga ovala bilden till höger.

/Erika som egentligen hade roligare vårtecken i huvudet men fick inte till dem på bild

4 kommentarer:

Adaras mamma sa...

Åh, så roligt med trädgård nu! Våra plantor på balkongen har vuxit ett tag, men edt är inte samma sak som en riktig trädgård tycker jag. Det här året kom vi ihåg att vattna med näring både lite i höstas och nu när det började växa så vi hoppas på fina plantor iår.

Elin - Ett hus till oss sa...

Vad härligt med så mycket vårtecken! Fint när buskar och träd börjar knoppa.

Sv: Fotosidan hade riktigt mycket bra grejer till bra priser :)

Hoppas du får en härlig tisdag!

Kram Elin!

En helt vanlig människa... sa...

Om du vill att syrenerna ska bli buskiga o inte bara växa på höjden så måste du klippa dom varje år i början så att de grenar sig nerifrån... det gör stor skillnad....
Vi hade en häck som var ett el två år... aldrig klippt... klippte den nästan två gånger per år... o efter 5 år var den jättefin....
Bara ett litet tips!

Jord under naglarna sa...

Det är roligt att se våren i olika delar av landet!
Smart att lägga på löven igen OM det blir kallare.