onsdag 16 juni 2010

Utefint

Sommarbukett

En så här härlig bukett brukar jag inte ofta få på sommaren. Tyvärr är det pga av den kraftiga vind som var i förra veckan. Löjtnanshjärtanen stod inte pall så de gick av i blåsten men i vasen klarar den sig fint.

Sommarpynt

När man inte har ett hem att pynta inne i så får man se till att göra det utomhus. Har köpt en plastduk som ser ut som fin spets från Indiska. Lyktorna och getingflaskan kommer också där i från men är inte nya för i år.


Indiska hade fina plastmattor med men efter en titta hemma så hittade jag en egen plastmatta som passar lika bra. Blir lite mysigare när man får ett "golv" på sin ute plats. Vi har ju inget tak (om man inte räknar Linden) så det kan lätt kännas lite kallt tycker jag.

Uppstammad rosmarin

Fick äntligen tag på min uppstammade rosmarin. Ville gärna ha en stor fin kruka fylld med örter nu när vi snart har ett eget kök att laga mat. En uppstammad ört gör att hela krukan får lite mer höjd. Doftar underbart hela krukan.

Vit skuggrabatt

Här är min vita skuggrabatt från en liten annan vinkel än vad jag visar innan. Den har klarat sig riktigt bra med tanke på att till höger i bild står ett ben till en byggställning på gaveln på huset. Blir nog lite omflyttningar i den när den är borta men just nu vågar jag inte. Myskmadran sprider sig fint och som ni ser är det inte mycket till Löjtnanshjärta kvar.

Altangrind

Det blir lite byggbilder även i detta inlägg. Sambon har haft ett lite annat utomhus projekt under soliga stunder. Vi kände att det drog lite väl mycket kring altanbordet så vi behövde en grind som skyddar mot vinden. Blev jätte bra, inte lika blåsigt och så kan vi möblera efter hela planket när vi är i behov av ett större bord.
Bara ett kalas som saknas nu då......hur var det nu mannen min. Har du haft ditt födelsedagskalas?

/Erika

3 kommentarer:

Veronica sa...

Så somrigt och fint:) Uppstammad ört ska jag abolut skriva på min önskelista, super snyggt!

Kram Veronica

Peter sa...

Härligt med en sommarbukett. Jag är väldigt svag för vit löjtnantshjärta. Det ska jag ha i min trädgårt sen.
/Carin

Eva Weber sa...

Tror det får bli ett besök på indiska imorn när jag ska till stan! Jättesöt duk!
p.s. Vart ska ni på semester!?