måndag 19 juli 2010

Baka liten kaka

Var i väg och storhandlade i helgen, gäller ju att börja fylla på i stora skafferiet. Här är några av ingredienserna. Undrar vad detta kan bli!?


Här har jag vispat i hop alla gosaker till en smet och stoppat i UGNEN. Premiär för den med andra ord! Kakformen är grannens för vi hade ingen kakform kvar. Det var även lite svårt att hitta lämplig liten kastrull att smälta smöret så det måste också skaffas. 

 Vad gör man inte för att få testa en så här fin ugn? Den plinga så fint med sin timer och resultatet är jag väldigt stolt över, speciellt då man inte känner till sin ugn första gången och det blir lätt att bränna den.

Jag hade inget ströbröd så det fick bli endast mjöl men den smakade lika bra för det och visst har den en fin färg? Det blå är blåbär som jag plockade någon timma innan från vår tomt. Mer lokalt än så kan ju inte bär blir eller hur!

Nästa helg är ju första semesterdagarna, hade tänkt fira med att grilla med grannarna och sedan laga lite grekiska lammfärsbiffar som laddning inför semestern. Har sökt lite på Tastline för att hitta nya roliga recept att testa i det nya härliga köket.

/Erika
4 dagar kvar

11 kommentarer:

Helene sa...

Vad härligt att få arbeta i ett nytt kök.
Saknar mitt gamla kök, det här i lägenheten suger som barnen säger.
ugnen är urkass, inte som vår varmluftsugn i huset, saknar den mest!

Hoppas få julbaka i mitt nya kök.

Kram Helene

Millan sa...

Gott med nybakad kaka! Nästa helg är min sista semesterdag men jag har haft en så underbar ledighet och jag önskar att de som går nästa period med får det.
Ha det gott i värmen!

Anonym sa...

Åh vad härligt att få baka i erat jättefina och fräscha kök! Jättesnygga bilder som vanligt också. Ha en underbar semester! Kram från Julia, din gamla kollega

Vimsingen sa...

Måste känna skönt att få tillgång till ett riktigt kök! Snart har ni semester, får ni lite ledigt också eller blir det mest bygg?
Kram
Vilma

Erika Flood sa...

Åh, vad gott det såg ut :)
Och vilket jättefint kök ni får!
Jag längtar tills vi har kommit så långt att vi kan baka i huset :)

Hoppas semestern blir lång och härlig (min är slut).

Marina sa...

Va kul att ni kan börja "leva normalt" snart. Kram!

Sanna - My Blueberry House sa...

Hej Ika,

Ja men det där såg ju gott ut. Färska blåbär mums! Tyckte det tog en evighet att förstå sig på ugnen här hemma med alla finesser. Men visst är det en skön känsla att ha ett helt nytt kök och fräscha maskiner :)

Ha en bra dag,
Sanna

Adaras mamma sa...

Ser mumsigt värre ut! Skoj att kunna baka och laga mat "på riktigt" igen gissar jag?!
Grekiska färsbiffar a la moi är att blanda i vad som helst som kan tyckas vara grekiskt :-) Släng i lite hackade oliver, fetaost och rosmarin i vanliga nötfärsen och det blir supergott!

Anonym sa...

MMmm va gott de set ut! Och vilket underbart kök ni har. kram

Emma sa...

Vad fint ert kök ser ut. Jättesnyggt kakel!
Och kakan ser också fin ut! :)

Mårtensdrätt sa...

Finfint kök;)