fredag 19 november 2010

Svårt att hitta kakorna i mörkret?


 Har länge tänkt visa mitt skafferi lite för att min kusin bad mig visa hur jag hade "inrett" det med alla torrvaror och liknande. Helt ovetande hade jag valt samma sakfferi som i deras kök som jag har varit i flera gånger. Till och med lösning med kyl och frys precis bredvid är lika.
Härmed vill jag presentera vårt skafferi, hörnskafferi a la 2010!Det som gör det 2010 är LED belysningen, det är här sambon har varit framme och dragit lite mer el. Även här tänds ljus med hjälp av en sensor. Jätte skönt, håller man på att baka så ser man allting utan att kladda ner några knappar och om man nu har några kakor i skafferiet och man kommer in i köket sent en kväll så tänds det upp så att man hittar kakorna!! Mycket smart.....men attans den som tar mina kakor så att jag själv inte får en smula en grå och trist höst kväll!

Efter den här bilden har tagits har han även installerat en förstärkare för hela husets inbyggda högtalare. Så trevligt det är med riktigt ljud som är jämnt fördelat över hela rummet. Förstärkaren är kopplad till datorerna och kommer även gå att styra via telefonen. Till jul kan vi mao sitta i köket med lite lagom julskval runtom kring oss.


Belysningen har vi dolt så gott vi kunnat men det går att fokusera på den mo man hittar blanka ytor så som micron.


 

 För er intresserade av LED belysningen så kommer den från JULA precis som den som är under köksskåpen. Sambon har själv hittat sensorn som vi har kopplat till de ingick inte, även den från JULA.

Kanske finns det några fler som vill visa vad de har för belysning i sina skafferier?

I helgen skall vi snickra som attans hoppas vi. Jag har bakat en kaka i kväll för att ha något gott att fika på.
/Erika

8 kommentarer:

Mårtensdrätt sa...

Härligt med ett skafferi, jättefint har ni gjort det, det finns hur mkt plats som helst.
Kanonfint
Kramen
Ulrika

Marina sa...

Ett riktigt skafferi skulle jag vilja ha mne vi hittade ingen plats för det när vi gjorde om. Men man kan ju fortsätta önska ändå.....

Kram o hoppas kakan är god!

Eva sa...

Hmmm...morr....avis igen! Brukar ju höra att jag är så kreativ jämt, men när det gäller belysning har min kreativitet gått i ide. Eller snarare aldrig fötts... Grymt imponerad av er!

Adaras mamma sa...

Det här var ett skoj inlägg tycker jag! Ser fram emot att komma förbi och kika nån dag snart

Klipphöjden3 sa...

Vilket fint skafferi! Perfekt att hitta kakorna när man än önskar:)
Kram Veronica

Graadskan sa...

Jag är allt hemma från London, men har inte hunnit (läs orkat) uppdatera bloggen... Gör nog det ikväll!

Det vore jättetrevligt med fika hos dig! Vi kan säkert hitta en dag som passar!
Vi kanske ska mailas om det?
camillagraad@hotmail.com!

Kram!

Erika Flood sa...

Wow, vilket skafferi!
Törs knappt visa för sambon, han ville väldigt gärna ha ett så stort och fint skafferi, men vi fick inte plats.
Snygg ordning också!

ullrika sa...

Hamnade på din blogg av en slump och har "snokat" runt lite i ditt kök nu! Så himla fint, tycker det är otroligt snyggt med innutiliggande luckor(eller hur jag ska uttrycka det) med synliga gångjärn och allt! Riktigt smart med skafferi (om man har plats) också, och att gömma mikron däri. Det finns verkligen inga snygga mikrovågsugnar!

Lampan blev pricken över i:et! Grattis till ett verkligt snyggt kök! Nu ska jag se om jag kan hitta ert badrum och toalett här i bloggen :)

Tjo!