söndag 27 mars 2011

Kontakt

Merten System M

Bröstpanelen i halva hallen blev färdigmålad i veckan och vägguttagen kom upp.

Ostylad hall

Vi har valt glasramar från Merten System M. Uttagen ihop med våra vitmålade väggar har vi varit väldigt näjda med men nu när vi fått upp dem på panelen med så känns det ännu bättre.

Badrum

Förra helgen drog vi el tills händerna var utröttade. Detta resulterade i att kristallampan kunde kopplas in. Vi har även kunnat sätta upp uttagen i badrummet. Här är ett uttag som sitter en bit upp så att man lätt kan nå de när man skall blåsa håret.

Merten System M

Glasramarna i hop med paneln var så snyggt. Lite gammalt och så det nya, precis så vill vi ha det. Glasramarna ihop med kaklet är bara så mycket bättre än det andra. Ni som funderar på el i era hus vare sig ni bygger själva eller ni som köper färdigt, välj bort standarduttag. Så lite gör verkligen skillnad!

Inr, Mora och Merten

Till höger när man kommer in i badrummet finns det här. Handdukstorkar från Inr, termostat till golvvärmen, ett gäng tryckknappar och duschblandare från Mora. Inte många arbetstimmar kvar tills vi kan ta en låååång, varm dusch och gå ut i ett varmt badrum. Vi hade en så liten varmvattenpanna innan och mycket dåligt isolerat kring "badrummet" att detta är något helt nytt för oss.

Mertentryckknappar

Våra tryckknappar kan även fungera som dimrar och detta i hop med LED lampor har inte alltid varit självklart. Fråga era elektriker och stå på er för det går att lösa och standard lösningarna är inte alltid billigast.

Mertentermostat
Här är knepet till det varma golvet, termostat, den kommer inte stå på noll länge till. Katterna är helt fenomenala på att hitta var de varma slingorna är i golvet. På vissa ställen strålar ju slingorna i hop så som i dörröppningen till badrummet (får ofta kliva över en katt här), på hörnet på mattan framför diskmaskinen, mitt på badrumsgolvet och the hottest place.....skåpet under diskhon i tvättstugan, här kopplas ALLA slingor i hop till varmvatten beredaren. Kan man så ska man köra upp rumpan mot något av rören för att mysa extra. Vem vill sova på ett tjockt och varmt täcke i en underbar säng från Carpe Diem när detta finns? 

Tuffaste veckan på hela året har det varit men nästa helg får vi åka till Sälen och slappa lite. Tack L för att ni ställer upp!

/Erika

Inga kommentarer: