måndag 28 mars 2011

Spring i benen

Kattlucka från Staywell
Vi har länge funderat på hur vi skall lösa problemet med kattlucka. Jag börjar bli lite less på att gå upp mitt i natt för att ena katten vill gå ut/in. Nu när mars är här med större fullmåne än på 19 år så är Lillen helt galen. 
Det finns även katter i området som är lite väl närgångna och mycket väl kan tänka sig gå in i någon annans kattlucka.
En lösning är ju kattlucka med magnetiskt lås eller med infraljus men Bosse bara vägrar att ha på sig halsband. Har kollat upp kattlucka som går på chip istället men då måste båda katterna få detta och det kostar ju en slant. Vi har märkt våra katter i öronen för länge sedan.

Det börjar dra lite mer i fingrarna att kunna vara ute och arbeta, årets första projekt ute blir nog att sätta in en Staywell Manual 300. Vanlig hederlig kattlucka som man kan låsa när man inte är hemma. Vi kommer inte ha den i dörren, den kostar mer än att laga ytterväggen! Någon som har bra tips på hur man löser genomgång i väggen så att katterna får bra grepp? Det finns att köpa förlängningsdelar till men de är i hårdplast och de verkar lite halt tycker vi.

Jag ser fram emot nätter utan avbrott men mindre fram emot möss som släpas in.
/Erika

4 kommentarer:

Adaras mamma sa...

Hårdplast kan funka. Det finns dubbelhäftande tejp som man kan fästa en bit matta med, elelr sån där som sitter på trappor, typ sandpapper - halktejp eller vad man skall kalla det.

Helene sa...

Har tyvärr inget tips på hur lösa det i väggen.
Vi hade luckan i altandörren i gamla huset och nu har vi satt den i tvättstugedörren.
Ytterdörren vill man som sagt inte såga i!

Vi har inte haft problem med andra katter i vårt gamla hus under alla år och hoppas slippa det här också.

Däremot släpade katterna in diverse gåvor och fynd till oss som möss och fåglar, men det gör de ju genom dörren också ;-)

Hoppas Bosse mår bättre!

Kram och lycka till!
Helene

Humlan sa...

Ja en kattlucka hade varit skönt att ha. Har samma arbetsuppgift som du; dvs öppna mitt i natten för deras högheter. Den ena katten har dessutom en fixidé om att hon bara kan g ut genom ytterdörren nattetid. O inte genom altandörren, vilket innebär en bit längre o vackla runt sömnig o allt... Hon kallas inte "Sessan" för inget! *ler* Funderat på kattlucka men inte blivit färdig att skaffa nån, vet inte var jag ska sätta den som sagt.

Ha en go lördagskväll!

Kvartermästarn sa...

Sån där tejp eom vi hade i trappan på Lindholmen borde ju funka. Annars kanske det räcker om man ruggar upp plastytan med ett grovt slippapper?