måndag 18 april 2011

Flera lager övervåning

Tvrum på övervåning
Lovad bilder från övervåningen där vi varit och grejet det sista så här kommer ett gäng. Senast jag skrev om övervåningen var nog i januari i år, här. Det har hänt lite grann men det som känns bäst är att vi lyckats få bort en hel del av dammet där uppe så att det är lättare att andas där.

Hanbjälkar
Alla förvaringsställen är bra förvaringställen, kan ju knappast säga att de står i vägen om de är 3 meter upp.

Tvrum, trapp och arbetsrum
Ena rummet har gömt sig bakem en gipsskiva men det kommer nog fram en dag igen.

Arbetsrum
Sambons arbetsrum, ett litet gulligt fönster får han. Vad tror ni, skall vi sätta ena takfönstret här över?

Ventilation
På övervåningen har vi en stor spännande skattkista.......eller i alla fall samma storlek av en och det spännande med den är att den skall hjälpa oss använda vår varmlluft för uppvärmning och ge oss fräsch luft inne.
 Vi bygger in den med öppningsbara sidor och så hittar vi på något coolt med LED för att belysa lådan.

Sovrum
Jag isolerade en del av sovrumsgolvet i helgen. Skönt att veta att man kan ta en dusch efter man gjort något sådant.Vi kommer ha vårt nya sovrum rakt över det gamla, bredden är exakt samma så vi vet att rummet är lagom brett. Sedan har vi en ny skön och hög säng, frågan är om den får plats mot den väggen innan taket bryter av?

El och ventilation
Jag kunde inte isolera hela golvet för delar av det ser ut så här. El och ventialation överallt, tur att elektrikern har koll på sina rör för jag hade tappat kollen för länge sedan om jag inte hade fotat allt.

Klädkammare
Från sovrummet kommer vi ha en egen klädkammare med golvvärme. Smalt är det men vi kommer säkert få plats med kläder för årstiden.

Toalett
Egen toalett har vi med, här i hörnet blir det infällda hyllor. Till höger kommer handfatet med någon typ av svart kommod under. Till vänster vid fönstret kommer toaletten. Klart man skall ha fina utsikt när man sitter där!!

Toalettplats
Hade tänkt toaletten lite snedställd för att hitta på något som bryter av lite annars blir allt utefter väggarna. Som ni ser på himlen var det en himla härlig kväll idag. Hur skönt som helst att komma hem och bege sig ut i trädgården och greja lite.

Visst är det härligt att kroppen fylls av energi så lätt när solen kommer fram?!
/Erika

3 kommentarer:

Linda sa...

Det kommer bli hur bra som helst :-) Tack för kommentaren hos mig, håller med dig ang. vattningen... Det spelade ingen roll att jag fösökte vattna försiktigt - allt rann ändå iväg. Sedan har jag nog läst på lite dåligt om stenpartiväxter, de kanske inte alls breder ut sig som marktäckare gör :-S. Får komplettera nästa år i så fall. Glad Påsk!

Sandra | Inspirera Mera sa...

Jag håller med Linda, det kommer bli riktigt fint! Vad duktiga ni är som jobbar och står i.

Erika Flood sa...

Vad fint det kommer bli! Härlig taklutning och jättefina fönster. Är så roligt att se :)