onsdag 20 april 2011

Skit-igt

Syrenhäck
I helgen så lockade solen så mycket att jag övergav hammaren och tumstocken för att vara ute i trägården. Var ju lite sisådär med det förra året så det var lite mycket ogräs att ta hand om i syrenhäcken. Tog mig ett par timmar att gå igenom hela häcken och gödsla den. Man bli så nöjd när man ser slutresultatet!

Syrenknopp
I år får vi nog se en blomma eller två på vår häck, grannen önskade inte att vi klippte ner häcken när vi planterade den annars hade vi nog inte haft blommor så snabbt.

Blåsippa
När jag fick en pion som svärmor hade delat för ett par år sedan fick jag även några blåsippor på köpet. Troget varje har har de kommit tillbaka kring pionen. Själva pionen står nog lite för skuggigt för det är ingen jätte fart på den.
Löjtnanthjärta
Löjtnanthjärtan kommer också tillbaka, tror att det skall vara helt dött i den här rabatten varje år. De fick sig en liten spade med gott hästgödsel de med.

New Dawn
Rosorna har börjat att knoppa så nu gäller det att ha koll på musöronen på björkarna. Har även koll på musöronen som Lillen drar in varje natt. Grabben måste vara överlycklig som fått egen lucka igen!

Njuta i solen
Min nya favvis plats! Här sitter jag en liten stund när jag kommer hem om det är soligt. Blev även en glasspinne här i helgen. Längtar tills att farstukvisten är klar för då kommer det att blåsa ännu mindre här och blir riktigt gott och varmt.

Kort vecka på jobbet och sedan massa dagar ledigt och har vi tur är det soligt så att man kan fortsätta ute i trädgården.

/Erika

2 kommentarer:

Marina sa...

Va härligt att du tar dig lite trädgårdstid mellan varven.
Här har blåsipporna blommat över nu och rosorna är nyklippta. Ja, dem som visade liv alltså. Många är jag orolig för i år faktiskt.

Kram!

Klipphöjden3 sa...

Visst är det underbart när trädgården vaknar!
Kram Veronica