måndag 27 juni 2011

Det blommar i Juni


Det är roligt att se vad som blommar varje månad när man sitter i soffan i Januari och längtar efter solen så här kommer lite bilder att ha som inspiration till vintern. Välkommen att titta!


Rosa surfiner blev den genomgående tråden på altanen på baksidan i år. Trots blåsten har de växt riktigt bra. Tog tom upp färgen i en ny bordsduk och kanske att det blir lite färggladare filtar med. Vita blir ju smutsiga efter en myskväll ute!

Har ramat in matplatsen ute med lite rosa färgklickar för att ge lite mer färg än bergsgrå.


Här hade jag hängpelargoner förra året men de växte ingenting så jag är väldigt nöjd med att dessa har växt så bra trots lite solljus.


Jag är ingen jätte stor grönsaksodlare men en tomatplanta har vi i hop med lite örter och de trivs bra här bak.


Rabarbern växer på som vanligt, har försökt att hålla upp den med en planka för att ge dillen och gräslöken lite chans till solljus. Ge smultronen någon dag till så är de riktigt röda och goda. Jordgubbarna behöver nog lite mer än så.


Jätte vallmo, fläder, Japanska krypmalört, vit kantnepeta  och björnbär bor här i. Alla väntar otåligt på att det skall bli nya fina rabatter så att de får komma på sina rätta plats.

Spanskblodnäva tror jag det är tillsammans med en rosa pion som jag ännu inte sett blomma. I bakgrunden ser ni farstukvisten. Vill sitta i en skön stol där under taket med en filt o se solen gå ner.......sånt gör man när man har semester..... Framsidan vätter mot väster och gaveln mot söder för er som har frågat om vi har kvällssol här eller inte.Älskar lavendel...... Ser ni mitt måleri jobb som väntar mig på semetern? Jupp, jag ska måla taket inne i farstukvisten. Det blir extra skönt att sitta där under o mysa när det är målat och nacken alldeles knäckt.

Hoppas ni hade en trevlig Midsommar!
/Erika

2 kommentarer:

Eva Weber sa...

Skulle jag få välja EN blomma i hela trädgården skulle det bli LAVANDEL! Men det vore tråkigt att bara ha en sort...Tur ingen tvingar en till det, hehe. Rosor har blivit en ny passion. Idag inhandlades en honungsros. KRAM på dig

Lilla Kråkslottet sa...

Så mycket spännande du har i dina lådor! Kul sen att få sätta dom på plats! Ha! Kanske i dubbel bemärkelse! VÄX!