tisdag 19 juli 2011

Saft o syltning

Hallon
Mellan regnskurarna har solen värmt upp bra så det växer ordentligt överallt. Hallonbuskorna t ex de har jag varit på ett par gånger. Fick även plockat en liter stora fina hallon hos svärmor så för första gången i vårt nya kök har jag kokat saft och sylt.

Hallonsylt med lime från Tasteline
Sylt har jag aldrig kokat innan så det är spännande hur den kommer att smaka på pannkakorna. Jag hittade ett recept på Tasteline med lime i.

Saft
Saft har jag gjort två gånger i år, rabarber och jordgubbar blir det. Blir en så härlig röd färg på saften och släcker törsten riktigt ordentligt en varm sommardag.

Absolut Rabarbersaft
Jag hade sparat ett par glasflaskor som är från den ekologiska köpesaften sedan fick jag ta det som fanns och det råkade vara en 1 liters flaska som hela satsen fyllde upp. Inte många att ge bort här inte.
Ett par dagar jobb kvar sedan är det semester igen. Härligt!!
/Erika

2 kommentarer:

Ullevidsdal sa...

Visst är det härligt att göra sin egen saft och sylt.

Jag har fått till rabarber- och flädersaft i år, ingen sylt tyvärr.

Jordgubbarna var inte så många, men nästa år kanske :-)

Kram Helene

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Va gott med egengjord saft!!

Ja här är det också byggdamm överallt. Och mer lär det bli när vi fortsätter renovera nere till hösten. Lär få damma av blommorna med jämna mellanrum!
Ha en bra helg!