lördag 24 september 2011

Sovrum innan Nyår?

Höstljus ute
Vi är i sovrummet och jobbar, fönstret står öppet för att släppa in lite friskluft. Hade egentligen tänkt visa er utsiken från sovrummet men jag och ljussättning med kameran är inte alltid så lyckat.

Fullproppad kattvind
Så här ser kattvinden ut i sovrummet Det är från och tilluftsventialtion, elskåp och eluttag som syns mest. Ett par gånger har jag undrar över om allat detta i golv och väggar kan störa ens skönhetssömn. Hoppas att sänggaveln en bit ifrån kattvinden skyddar och för alla "farliga" elektroner(?) som flyger i luften.

Golv med hål i
Ibland blir det kanske lite mycket av den goda varan men hur skulle vi annars löst det? Det är så smidigt att ha lampor, ventilation och högtalare i taket. Just i det här facket har vi festat till med skorstenen från kaminen också. När man inte har byggt ett hus förut så är det svårt att tänka på ALLT inför varje moment. Man lär sig helt enkelt.

Dammsugare
Vi har kompletterat våran vanliga "gula" isolering med lite lösull för att kunna komma åt i alla vrår. Lagom irriterande att känna några dragiga ställen när man stängt väggarna bara för att man trodde att räckte med det lilla man tryckte in. Visst ser det lite ut som en gigantisk dammsugarslang? Jag är nog en lite speciellt människa som blir nöjd när jag hittar fina vinklar på Spirorör och isolering med min kamera.

Vill du vakna till det här?
Hade du blivit glad om du vaknade till den här utsikten varje morgon? Jag hade för det första legat och hostat hela natten för jag klarar inte av isolering och det andra så hade jag väl snubblat på det som ligger på golvet när jag klev ur sängen. Nej, hit upp flyttar vi inte förr än vi stängt alla golv, väggar och tak. Men om man tänker bort helt proppfyllda rum och istället tänker eget badrum och en egen klädkammare. Ja då blir det ju lite annorlunda att tassa upp halv sex en mörk vintermorgon för att åka till jobbet!

Utsikt
Den här utsikten kan man också få från sängen och den är mycket, mycket trevligare. Synd att man inte ser vår nya asiatiska rabatt som ligger precis bredvid grannens rabatt på bilden. 

Go natt på er!
/Erika

9 kommentarer:

Anna sa...

Ja, det är fantastiskt att Lagerhaus har öppnat webshop! Ska bli spännande att följa erat arbete med sovrummet! Kramen

Hilla på My Woodhome sa...

Hej!!

Men vilken TUR att du tittade in hos mig så jag hittade HIT!
Vilken härlig blogg!
Ganska säker på att jag var in å mingla här hos dig när jag var på semester i somras och bara hade mobilen att skåda genom, å den la av så jag tappade bloggar jag ville se mer av!!

Jag brukar använda de kortare modellerna av julgransbelysning, ja, å för utomhusbruk då:-).

Blir jättemysigt och ombonat när snön kommer.

Nu ska jag trycka på följaknappen...bums!

Ha en härlig söndag!

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Nja, jag kan hålla med. Det här inge kul att se "skiten"
Sambon vill ha klart nedervåningen till jul. Harkel.. nja, då får vi nog lägga på ett kol skulle jag gissa och att stressa igenom en renovering känns inte heller kul. Då hinner jag ju inte ändra mig 46 gånger! Haha!!
Ha en bra söndag och hoppas du inte hostar ihjäl dig av isoleringen.
Kram!

Vimsingen sa...

Detta är på ovanvåningen ? Nu är så duktiga. Vi pysslar på, inte i så snabb takt men ändå.
Kram
Vilma

Marina sa...

Spännande! Man får blunda och se bilderna av det färdiga framför sig och då blir det nog bra.

Gräset slänger jag oftast ut på åkern eller på den komposthögen som inte ska bli ny jord.

Kram!

It's a house sa...

Hej! Sitter och går igenom mitt dåliga samvete = alla obesvarade mail och kommentarer.... Vi har använt en väderbeständig skiva under altanen som vi sedan målat i samma kulör som den riktiga grunden. Lycka till med allt!

Hilla på My Woodhome sa...

Hej!
Har du??
Va kul!!
Nu blev jag lite nyfiken :)
Finns den med på bloggen?

SÅÅÅ kul att se andras projekt av samma sak :)

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Tusen tack!!!!! :)
Jag ligger halvt förlamad i soffan av allt fikande idag! Men gott var det!

Anna sa...

Laktritstoppingen gör jag av lakritspulver (hockeypulver eller mortlade lakrisal fungerar fint) som jag smälter i en klick smör, lite vatten och sedan rör ut med florsocker. Mums mums mums!