måndag 12 september 2011

Vad gör vi nu för tiden?

Starka bilder

Sommaren är slut och nu är det övervåning som gäller och så lite trädgård så länge det inte stormar som just nu. Lagom till att sambon börjat spika panel i innertaket så gick maskinen sönder. Vad gör man när en maskin som man inte behöver när man har byggt klart?


Golvgipsen ligger på i allrummet på övervåningen sedan i början av sommaren, så härligt! Innertaket nästa och det känns alltid lika roligt att göra något som gör så stor skillnad.


Sambons hörna, vet inte riktigt hur han har tänkt till det med sin arbetsplats men vi ska nog få till något snyggt!


Har försökt snurra lite motsols, sambons lilla fönster till höger i hop med den låga väggen som även är trappräcke. Sambon har byggt en egen byggställning för att komma åt att spika panel och komma åt att gipsa det sista högst upp.


Tv-hörnan, har jag visat väggen där TVn ska sitta? En hel drös med dosor för Tv, ljud osv. Tänk att vi ska ha en TV? Vi har inte haft en på flera år, börjar bli så van att trycka paus på play-kanalerna att jag kommer missa hälften vad som visas.


Vi har golvvärme och kamin som värmekällor i vårt hus men så behöver vi lite ventilation med och förhoppningsvis kommer vi kunna sprida härlig kaminvärme ut i hela huset med den här värmeväxlaren. -20 i vinter igen? Kom igen bara, vi är redo!


Blev riktigt bra med rören upp i taket. Snart kommer det spännande när vi skall borra ut genom taket o sätta dit kåporna.
Man kan annars undra vad man skall göra med en stor trälåda mitt i allrummet? Vitmålad plank, lite LED och så glas tror jag allt.

Sovrummet, ett av våra minsta rum känns det som i bland men vi vill ha ett mysigt sovrum som inte skall vara stort och tomt. Här blir det mer vitmålad takpanel och någon sängavel för att få ut sängen från den låga väggen.
Starka bilder
Då var vi tillbaka till vad man gör när en maskin gått sönder. Man åker till företaget med den lille finske gubben Rami och hyr en spikpistol.
Ser ni inte att min arm är pumpad efter en timme på gymmet?

Annars hoppas jag att jag fått vara med om flera motivations höjande saker innan den här veckan är slut!
/Erika

5 kommentarer:

Helene sa...

Ska bli kul att följa er "resa" på övervåningen :-)

Kram Helene

Anna sa...

Heja heja! Vad duktiga ni är! Ska bli roligt att se hur byggandet fortlöper!

Å är det inte typiskt att alla verktyg går sönder när man behöver dem! När vi skulle slipa golvet förra året gick golvslipen vi hyrt sönder mitt i kalaset och här på landet får man snällt vänta till måndagen då!

Ha en strålande vecka!

Adaras mamma sa...

Är ni hemma och jobabr i helgen? Vi har faktiskt inget planerat och jag vill så gärna komma och dricka lite kaffe eller ta en kopp te med dig!
(Och kanske hinna se lite av trädgården också nu när den blivit röjd sedan jag var där sist, fast det är sekundärt!)

Klipphöjden3 sa...

Dina bilder ger mig flash back känsla, på både gott och ont! Så kul att det händer grejer på övervåningen. Sla bli spännande att se den växa fram.
Trevlig Helg!

Kram Veronica

Anonym sa...

Her skjer det sannelig saker. Masse jobb og gøy å se bilder underveis:)