tisdag 1 november 2011

Nära sovrum

Kika in i vårt sovrum
Vissa kommentarer fastnar lättare än andra. En kommentar en brittisk kollega sa ofta var "It has never been so close as now". Ja men så är det ju......vi har aldrig varit så nära ett sovrum som vi är just nu......ska vi ta en titt?

Målarens hjälpmedel
I helgen har jag hängt med de här polarna,  Rami, Jotun och Beckers. Riktigt bra killar måste jag säga. En av dem är helt ny för mig och ny på marknaden.
Jag har sagt det innan och Erika med bloggen Villa Berg & Flood håller med: Hyr en väggslip när ni ska slipa väggarna!! Inte bara för att man når lite lättare när man är lika lång som jag är utan slutresultatet blir så mycket proffisgare.


Målad sovrumspanel

Vi har börjat måla på övervåningen!! Om något börja forma ett rum så är det färg på väggarna. Kommer bli så underbart med våran stora härliga säng under snedtaket. Här är den fina norrländska råsponten grundmålad, skall nog gå över med grunden en gång till så att vi slipper kvistarna.Jotun - Kvist och spärrgrund
Här är en produkt som är helt ny för mig och enligt vår målarbutik även ny på marknaden, Jotuns Kvist och spärrgrund. Vi har använt Beckers produkter till all målning men när det kommer till att dölja våra kvistar i takpanelen så är vi villiga att  testar annat. Enligt instruktionerna skall man måla med 1-2 strykningar för att vara säkra på att gulnat trä och riktig mörka kvistar inte tränger igenom. Vi vågar inte chansa i sovrummet så här blir det två vändor.
Kanske inte i kväll för håret har fått sig en egen omgång med färg. Kommer inte göra om tabben min syrra gjorde som körde upp huvudet mot några nymålade rör i taket med helt nyfärgat hår. Vi såg ut som två apor som plockar loppor på varandra när jag satt och skulle dra bort vitfärgen.

Så nära min dag nu......gillar att fylla år!
/Erika

3 kommentarer:

It's a house sa...

Råspont i sovrummet är en fullträff, jag är supernöjd med det hos oss! Känner mycket väl igen det där med vitfärg i håret och pappa (som är målare) retar alltid mig för att jag har mer färg på mig än på det jag målar =)

Hilla på My Woodhome sa...

Härligt vännen!!
Ja, de där killarna brukar ju jag hänga med ochså, fast Beckers??? Heter han inte Nordsjö i efternamn?? :)..hahaha.

Spont har vi oxå, å det är ju något man aldrig lessnar på!
Oj vad spännande det ska bli att se resultatet!
Å JOO!!! Det är kärlekhälsningar banne mig!

Köket...VILKET HÄRLIGT KÖK!!
Jag håller på att längta ihjäl mig tills vi får hiva ut vårt töntkök!!

Jaså är det ett år till snart!!??
Då är det bäst jag håller utkik!!
Men jag klämmer av med ett
stOOOrt graTTis!!! Redan nu :)

Ha en superhelg!
kram Hilla

Anna sa...

Det kommer bli ett kanonfint sovrum! Råspont är verkligen så läckert! Vi har ju laserat våran så det fungerae inte att använda kvistlack!

Ha nu en underbar helg! Å stort grattis i förskott!