söndag 1 januari 2012

Husets Årskrönika

Huset December 2010
Dags att summera 2011. För oss har det varit viktigt att kunna gå tillbaka och titta på vad vi egentligen har åstadkommit. Det ger en väl behövlig boost vissa dagar och i bland bara för se hur vi gjorde förra gången vi utförde samma arbetsmoment. Två tuffa vintrar har vi klarat av, inte helt optimalt när man bygger hus kan man säga.

Huset oktober 2011
2011 var året huset fick visa upp sig i massmedia. Känns som husest sträckt lite på sig under året kan man säga. Stolt står det där på sin kulle och ser ut över åkern. Farstukvisten som en förlängning av insidan av huset och förlänger årstiderna. Skaffa er en farstukvist man kan ha den till massor!

Hall December 2010
 I slutet på förra året hade vi ett stort dragit hål till ytterdörr. Vi bytte till en härlig pardörr och fick bort en del av kalldraget. Under året hade bröstpanelen kommit på plats.

Hall December 2011
Under året har vi målat panelen med Beckers Elegant lackfärg. 3 lager, precis som alla andra snickerier vi har. Lister har kommit på plats och väggarna är spacklade och slipade. Hallen fick även en egen möbel, en tamburmajor. Jag tröttnade på att jackorna låg i en hög. Har inte bestämt mig hur vi skall lösa det när allt är klart.

Köket Januari 2011
 Köket var första rummet som var klart så här har det inte hänt så mycket. 

Köket December 2011
På väggen har vi fått upp ett hyllplan som vi har några foton på. Sedan har det kanske blivit något jack i arbetsbänken men det är nog allt.

Allrum Januari 2011
Allrummet är samma som köket, inget har direkt förändrats.
Förra årets julklapp till oss själva var en välbehövlig säng. Att ligga på som en prinsessa på ärten var inte riktigt vår grej.

Allrum December 2011

Två helt underbara sängar från Carpe Diem hartagit väl hand om oss alla nätter vi har varit hemma. Att sova borta är extra tufft när man sover så gott hemma.
Årets julklapp från svärmor var ju våra under bara fåtöljer. De kommer stå här i stället för sängen sedan.


Badrum Februari 2011
Förra året slet sambon med något som blev något mer utdragen än vad man kanske först hade räknat med.

Badrum December 2011

Idag duschar vi en helt underbar dusch. Det drar inte kallt någonstans, tom handdukarna är varma. I fönstret brukar jag tända ett doftljus för att få ännu mer spalyx. Helt fantiskt!

Vi har aldrig haft ett riktigt badrum i vårt hus, jag menar alltså innan vi ens började renovera det. Visst det är tufft att inte ha dusch under ett år eller två men när man tänker till så har vi aldrig någonsin haft det så här bra sett till badrum.

Tvättstuga Januari 2011
Egen tvättstuga med bra bänkytor och förvaring. 

Tvättstuga December
Japp, det har vi men det är ändå fullt! Sedan har vi den läckraste lampan av alla här med. Att en lamparmatur kan göra så stor skillnad!

Övervåning Januari 2011
2011 var året vi började med övervåningen kan man väl lugnt säga. Den här arbetsmiljön var riktigt tuff och släng på lite förkylningsastma på den. Lite medicin och en riktigt, riktigt bra skyddsmask så har det gått vägen även om mannen har lite svårt att höra av jag säger.

Övervåning December 2011
Golvslingor har lagts, golvgipsen är på plats vilket gör att vi nu kan hålla det mer städat. Takpanelen är inte långt bort nu efter att sambon har slitet hårt under mellandagarna.
Kan ni se se en soffa där i hörnet på nästa krönika?

Arbetsrum Januari 2011
Sambons arbetsrum är inte stort men det har en orginelform. Randigt golv i Januari tyder på att golvslingorna inte var lagda men det var iaf inga byggskivor och reglar att gå på.

Arbetsrum December 2011
Nu ser det väldigt städat ut, nästan lite för bra känns det som.Gips på väggarna som tom är spacklat och golvgips på golvet. På snedtaket sitter takpanelen och väntar på att bli sprutade med massa härlig vit färg.

Badrum, klädkammare och sovrum Januari 2011
De sista rummen bli lite svåra att visa för i Januari förra året var de inte mer klara än så här. Några månader senare kunde man se lite väggar och var taket skulle vara.

Badrum December 2011
Badrummet som är rakt fram, närmast fönstret ser ut så här idag. Fogning kommer ske till veckan antagligen och sedan blir det dags att lägga golvet.

Klädkammare December 2011
En liten men naggande god klädkammare. Man går in och sedan backar man ut där ifrån!

Sovrum December 2011
Sovrummet väntar på någon mer list, ledlampor till armaturerna och att vi skall bestämmas för vilket golv vi vill ha på övervåningen.
Sedan har jag ett krav till innan vi börjar sova där och det är att vi har en riktigt trappa upp till andra våningen. Vem klarar av att klättra på en stege mitt i natten?

Loft December 2011
Loftet är ett härligt litet kryp in som vi har lagt till. Det är meningen att det skall finnas en extra säng här och kanske en eller annan låda för förvaring. Vi klurar för fullt på hur vi skall få till en trappa hit upp.

Ser fram emot att göra nästa krönika redan!

/Erika

8 kommentarer:

Hilla på My Woodhome sa...

Årets mest spännande krönika må jag säga!
Kliar i fingrarna av att sätta igång här hemma, men här måste vi TÄNKA innan vi sätter igång.
4 barn ska kunna röra sig UTAN renovering som ett hinder, så du kan ju tänka dig vilken hastighet vi pratar om.
Ibland funderar jag starkt på att bo utanför hemmet ett år så man kan plöja på i alla vrår, men till vårsommaren flyttar vi nog till Hårte å torpet. In med byggarna sen så:-).

Ni gör verkligen ett hästjobb med stor eloge!
Å superfint blir det!

Ska bli så roligt att se ert fina hus växa fram!
Det gör sig verkligen fint där uppe på kullen!

Stor kram!!!!

Helene sa...

Jag säger som Hilla, så spännande, både krönikan och fortsättningen!

Ett loft hade jag också velat få till borta vid allrummet, men då hade vi behövt tänka om hur ventilationen skulle dras och det blev för mycket på en gång om man säger så.

Än så länge har vi ingen platsbrist, men när familjen växer så hade det varit bra tror jag.

Efterlyser forfarande en planskiss :-)

Kram Helene

Julia sa...

Helt underbart att läsa. Så vackert hus och så mycket ni kämpar. Kram från Julia!

smultron äro små sa...

Hej svejs
Först ett tack för att du tittat i min blog och givit kommentar, gör mig jätte glad!
Vilket jobb ni har gjort! Blir så inspirerad när jag läser din blog.Vi är i full gång med vår lilla stuga som nu är större och snart har både tak och golv:)
Mvh Lotta

Anonym sa...

Vilken förvandling huset har gått igenom! Lite som en puppa som håller på att förvandlas till en vacker fjäril...
Ser fram emot fortsättningen!
Kram Susanne

Vimsingen sa...

Det är så skönt med årskrönikor där man faktiskt kan se vad man har åstadkommit och inte bara vad som är kvar.
kram
Vilma

Humlan sa...

*stum av beundran* Jösses.. Jag har ju följt ert arbete under året men inte förrän man ser det så här så ser man verkligen hur mkt ni gjort! Hatten av för er! Sen är jag grymt avis, givetvis väldigt klädsamt ;), på ert kök. Det är helt enkelt underbart! Ett sådan vill jag ha nån gång.

Ska bli spännande och fortsätta att följa ert arbete!

Erika Flood sa...

Vad kul att läsa krönikan. Jag har ju koll på er då jag följer bloggen, men kul att se allt samlat så här. Bra jobbat!!
Kram Erika