lördag 18 februari 2012

Trägolv, golv, parkett, fanérgolv

Kährs Soil
Det var inte många som hade bilder att dela med sig. Under en lunchdate med sambon så fixade vi att hitta ett golv ändå. Hittade en butik som hade väldigt mycket många visningsexemplar och kunde där se både Kährs Moss och Fog. Den ena var en näst intill helt ljusgrå parkett vilket inte alls framgick av bilderna.
Istället såg vi Kährs Soil och blev väldigt överraskade över hur fin den var så nu har vi bestämt oss. Vi är kära i jord helt enkelt, Kährs Soil. Bilden här tog jag i butiken med min mobil. Hoppas ni ser att det är en aningens skillnad mellan visningsexemplaret och Kährs egna bild som satt uppsatt.
Bra pris på detta fina 15 mm parkettgolv hittar man t ex hos Bygghemma.

Prover från Bjoorn.se
För att hjälpa fler som söker efter golv fotade jag de prover vi har beställt hem. Detta är alla 7 mm fanérgolv, mörk ek. Från vänster till höger: Kährs Linnea Ek Coffee FCS Plank Mattlack Borstad, Bjoorn Lightwood Ek Trestav Mörk Borstad Mattlackad, Bjoorn Lightwood Ek Plank Mörk Borstad Mattlackad och sist Kährs Ek Coal Plank Mattlackad Borstad. Alla prover ligger på vårat köksgolv som är från Tarkett, Epoque Europeisk Ek Rustik Mattlackad med fasad kant, artikelnummer: 7876003

Lånade prover från Beckers
För att bjuda på lite mer bilder visar jag den här bilden igen som är två 7 mm fanér plank från Golvabia. Residence Ek Newport närmast kameran och Residence Ek Svart Borstad Matt. Tyvärr hade Newport utgått när vi höll på att beställa det. Det var efter det som hela golvletar grejen tog fart och slutade på ett  mm parkett istället för ett 7 mm fanérgolv.

Prov från Beckers
Här är det första provet vi hade hemma, Tarkett Viva Ek Brun Plank (Oak Brown Plank).

Här kommer lite länkar till golvsajter som jag hoppas skall hjälpa andra. Får jag fler tips så skall jag försöka lägga upp dem.

Internetsajter som säljer golv:
Bjoorn
Bygghemma

Inspiration för golv:
Homepoint
Desire to inspire
Vi bygger hus
Byggahus

Trevlig helg!
/Erika som målar lister även denna helg

2 kommentarer:

Anna sa...

Åhh, ska bli spännande att få se golvet på plats! Snyggt med lite mörkare golv!

Måla på du! Här är det spackling som står på schemat!

Helena sa...

Hur går det med listerna? Börjar de bli färdiga? Förstår att det inte är bara att välja golv, men det ni valde ser snyggt ut! För egen del känns det som vi har långt kvar tills vi ska göra de valen, men det skadar nog inte att börja fundera på det redan nu! Önskar dig och målarpenseln en fortsatt trevlig helg! kram