måndag 7 maj 2012

Arbetsrum nu o då

29 December 2010
Nu kör vi lite före och efter igen. Har hittar bilder som visar grunderna till arbetsrummet ett år in i bygget. Ena väggen till trapphålet saknas, det är isolerat i mellanbjälklaget och vi kryper runt på OSB-skivor.

18 april 2011
Ett par månader senare och OSB sitter på väggarna istället för på golvet. Gipsen har även kommit upp på kattvindarna och planken för golvvärmen ligger på plats. 

25 December 2011
En massa andra projekt senare och golvslingorna och golvgipsen är på. Väggarna är gipsade och innertaket är spikat.

23 Januari 2012
Den riktige målaren kom på besök och sprutade hela taket på en halvtimme. Vart man knäckt av tiden eller?

28 Februari 2012
Efter många olika provplankor med mörkt golv så kom tillslut ett riktigt parkettgolv på plats.

7 Maj 2012
 Allt är målat, golvet är klart och skrivbordet är på plats. Saknas en dator en riktig stol så kommer nog det här att funka. Blev inte alls så litet som man trodde i början när man stod o fastnade med huvudet i isoleringen och försökte föreställa sig hur det skulle se ut.

7 Maj 2012
Hyllplanen inklusiv skrivbordsskivan är av ek och målade med Jotuns kvist och Spärgrund samt Beckes Elegant halvblanka lackfärg. Konsollerna kommer från Hornbach och är samma som vi valt till en hylla i köket.

7 Maj 2012
Kommer man få något gjort när man sitter och tittar utöver trädtopparna?

Lite resor för oss båda den här veckan och jag kommer inte hem förrän lördag så vi får se hur mycket vi hinner med till helgen. Trappan står redo att sättas upp och med lite snäll hjälp av en väldigt snäll granne har vi små spetsar och plugg att låsa stegen med så det blir allt en trappa även till oss.

/Erika

4 kommentarer:

Villa Nystuga sa...

Ha ha, nu förstår jag vad du menade med OSB-skivorna och att du är glad att vara kvitt dom ;)

Före-efterbilder är alltid kul att se på och SOM ni har lyckats att få det snyggt!

/Cecilia

Adaras mamma sa...

Skoj att se från ax till limpa så att säga. Tvivlar på att man får mycket gjort dock, med vidunderlig utsikt!

MiaC sa...

Wow vilket jobb och sjutton vad snyggt det har blivit =) Ni är ju verkligen experter på det här och jag undrar om jag skulle kunna få ställa lite frågor om materialval osv. Jag är bla nyfiken på hur ni byggt upp golvet och vad ni använt för material (isolering osv). Plankorna i taket vad är det för sort och har du kvistmålat dem? Vill helst hitta plank som man slipper kvistmåla =) Kram på dig.

Caroline sa...

Superfint=)