söndag 24 juni 2012

Tripp trapp....

Egen tillverkad trappa
I juni brukar det lätt bli lite mer trädgårdsbilder än byggbilder från min sida. Det som är bland det bästa hemma just nu är vår trappa så därför får ni se lite mer närbilder på den. Jag var inte alls med med kameran när vi satte i hop den så jag kan inte visa så många bilder för er som undrar hur man gör en trappa själv.

Steg av ekskivor
 Vår trappa är gjord av limträbalkar och stavlimmad ekskiva från bygghandeln.

Trekanter med lim och skruv
Varje steg vilar på en trekant som är gjord av limträbalken. Den är sedan både limmad och skruvad på plats. Själva stegen sitter fast på trekanterna med rejäla treplugg och lim.

Underliggande vagnstycken
Våra vagnstycken är underliggare och frihängande. De sitter fast med lim och gängstål, rätta mig om jag har fel namn men en stålpinne är det, i dubbla golvreglar i ovanvåningen. De har även extra stöttor vid svängen för att inte kollapsa. S har gått över hela trappen med spackel för att få bort lite små skönhetsfläckar och den skall målas minst en gång till plats.

Utifrån och in
Det här fina ser jag när jag sitter på farstun och tittar in. Förra bilden togs rakt frami från och ut istället. Snart hoppas jag att stolen skall få sällskap av sin kompis som fortfarande står och väntar i garaget. Det innebär i så fall att sängen står i sovrummet där den hör hemma. Vi jobbar på det!

Hoppas ni har haft en trevlig Midsommar helg!
/Erika

4 kommentarer:

Taklyftet sa...

Hoppas att du också har haft en bra midsommarhelg och tagit pause från bygget.
Kram Jenny

Adaras mamma sa...

Superfin! Gillar att ni har valt att ha lite distans mellan steg och vägg!

Ullevidsdal sa...

Det ser så fint ut!
Hur blir det med räcke?

Kram Helene

Anonym sa...

Hej Erika
Vad fint ni gör! Kram Karin