söndag 22 juli 2012

Formen är satt

Nivåskillnader
Vi sliter på här hemma på vår första semestervecka. Vi har lite nivåskillnader att jobba med. Skall bli så härlig att få lite mer platt mark att ta sig runt på och för att inte tala om intrygget som kommer från våra murar.

Lecablock
100 leca block ligger här och väntar på att bli utplacerade. Vi har räknat ut att till den första muren går det åt 112 stenar. Vi har ytterligare 50 stenar längre ner på tomten, har inte plats att ta upp allt på en gång.

Första lagret
Första lagret på plats, S fick till en riktigt snygg form som vi båda är riktigt nöjda med.

Lecablock, flis och makadam
Underst har vi stora stenar som vi har grävt upp i trädgården, sedan packad makadam, flis och sist lecablock.

Nivåskillnader
Det blir minst ytterligare 2 stenar på den övre muren och den nedre kommer nog bara bli 2 sten hög totalt. I slänten blir fullt med blomster som skall locka till sig fjärilar. Har blandat annat blivit lovad att få gräva upp ett par pioner hos en släkting som jag skall sätta här. För att få insynsskydd och skydd för vinden blir det en avenbokhäck på den över muren.

Dags att gegga ner sig med murbruk!
/Erika

3 kommentarer:

Helena sa...

Kommer att bli jätte bra det där. Vi har också stora nivå skillnader på vår tomt och det kräver en del jobb och planering. Ska bli kul att få se när det blir klart! kram

Adaras mamma sa...

Ojojoj! Spännande värre! Vet inte om ni hinner med att träffas över en middag, men det hade varit himla trevligt!

Kram på er!

Maria sa...

Oj vilket jobb ni har gjort/har framför er. Men Oj så Vackert det kommer att bli! En platt tomt kan emellan åt bli lite tråkig, Nivåskillnader gör mycket för att tomten inte ska se trist ut.