onsdag 18 juli 2012

Stenmjöl i ögonen

Makadam
Dagens leverans av makadam tog upp hela parkeringen. Här är det cirka halva lasset kvar för andra halvan....

Stenmjöl
 ......har vi kört upp med minidumpern och hällt på den blivande muren som dränering. Inte roligt att stå på fel sida av dumpern idag kan jag lova. Usch vad det känns i ögonen på kvällen efter.

Makadamm i botten av muren
När vi var klara efter ca EN TIMME, det hade tagit minst en hel dag för att ha lassat o burit för hand, så såg det ut så här. Rejäla maskiner gör grov jobbet så himla mycket lättare så är det bara.

Rotationslaser och padda
För att få det jämnt längs med hela muren tar vi hjälp av en rotationslaser och en padda. Platt och fint för lecablocken blir det.

Lecablock
Leca block på plats men till första lagret går det åt ca 50 st så det är ett par vändor med ett vanligt släp för att få hem dem. Upp och ner med minidumpern så spar man ryggen även här. Dumpern är skoj att köra så länge den är lastad och inte går på asfalt.

Sista projektet för dag 2
Dagens sista ansträngning blev att gräva ut för nästa nivå. Det gäller att tänka till så att vi kommer neråt på vår branta tomt så vi gjorde en kompromiss. Får visa ritningen en dag så att ni hänger med i svängarna.....
Mer lecablock, mer minidumper och mer makadam. Så ser nog nästa dag ut gäller att planera så att vi får maxat timmarna med maskinerna innan det är dags att lämna tillbaka dem.

/Erika

1 kommentar:

Ullevidsdal sa...

Är mycket glad att vi har en relativt platt tomt :-)

Bra kämpat av er!

Kram Helene