tisdag 28 augusti 2012

41 krukor och 31 stenar senare

Vilostol
Efter en vecka tillbaka på jobbet, 41 st hemlevererade plantor och ett aldrig sinande lager med stenar så är det väl inte så konstigt att kroppen inte klagade när man sjönk ner i soffan en söndagförmiddag. Det regnade ute så varför inte en TV-stund i soffan? Nu är det så att vi aldrig har haft den här typen av stunder tillsammans i det här huset så det blev hur mysigt som helst. Det var vi värda jag, sambon o katten!

Tomma krukor
Liten lyx är det allt att ha så många blommor att plantera på en och samma gång. Var så inne i mitt planterande att regnet inte stoppade mig. Nästa dag hade jag skaffat mig fler plantor och jag kunde fortsätta när det hade slutat regna.

Planteringsspade
Stenar krypmalört, gråtimjan, kattmynta och stäppsalvia i en härliga gråaktiga blandning. Blommor som doftar är underbart att plantera. Man blir helt dränkt av dofter!

Mer kattmynta
Nu skall ni inte tro att hela rabatten ser lika härliga ut som just här. Över 40 plantor täcker faktiskt inte hela den här rabatten. Jag och katten är fortfarande inte riktigt helt överens om vem som skall njuta av blommorna. Dem här sitter precis vid farstun så att jag kan se den lille grå killen när han försöker kamoflera sig in mellan dem grå bladen.

31 naturstenar
Vi är stenrika, ja jag har sagt det innan......hur mycket sten som helst har vi. Liiiiiite tråkigt då att vi var ordentliga  och samlade i hop alla med dumpern och körde ner dem från tomten. Nu går jag i stället och bääääär upp dem en och en. Ryggen var trött i slutet på semestern och fick sig nog en schock när jag satte i gången efter en vecka på jobbet. Tur att vi skall ta det lugnt och titta på någon annans trädgård nästa helg.

/Erika som smälter in i den grå soffan med gråa myskläder, grå filt och grå katt.
Hittar sambons mig när han kommer hem?

4 kommentarer:

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Oh, vilket jobb! Bra att ryggen don får vila lite nu!! Du får uma lite så han hittar dig där du ligger!!! Bra kämpat och bra blir det!! Kram!!

Ullevidsdal sa...

Ja sten är inget vi har brist på heller direkt och jag delar ut till höger o vänster, men det tar aldrig slut...

Har dock ett mastodontprojekt som ska sluka en del.

Ska lägga runt hela husgrunden så då får jag kanske brist på dem ;-)

Härligt med så mycket växter!
Har lite höstprojekt på gång men studierna tar tid o kraft, så vi får se om o när de blir gjorda.

Kram Helene

Anna sa...

Ojoj, vilket jobb! Ni får det så fint hos er! Trädgård är tyvärr inget som jag känner det minsta intresse för men önskar att jag hade gjort det!

Kramen

Taklyftet sa...

Ni är väl värda lite paus och ta en TV dag.
Botaniska turen var väldigt bra och informativ, inser nu att jag glömde att skicka dig info.... minnet är bra men kort tyvärr.
Det verkar som om du inte ser mina senaste inlägg utan 1-3 inlägg gamla ibland, jag har gjort ett till om botaniska. Men jag tog nog total en 100 kort men alla går ju inte att vias på bloggen.
//Jenny