tisdag 2 oktober 2012

Ormöga goes prydnadsgräs

Ormöga
Jag börjar bli rätt nöjd med den asiatiska delen. I år har bambun tagit fart och marktäckarna har sakta börjat bita sig fast. Lönnen har verkligen blivit buskig i år och hostorna kommer fylla upp bra om några år. Men något som inte riktigt passar in så är det mitt ormöga. Den lilla platån bakom den japanska lönnen har kännts allt för stökig mot det andra så städade. Jag hade därför bestämt mig för att skaffa ett par prydnadsgräs hit nästa år. Liksom ha något att se fram emot att få plantera. Men när man är på rean och ser en massa fina prydnadsgräs och tänker på hur dyra dem kommer vara till våren så blev det lite gräs redan nu.Japansklönn med prydnadsgräs bakom
Reorna på plantskolorna har som sagt börjat och som jag har längtat efter dem där här sommaren. Men nu känns det lite sent och det är mycket man vill göra så jag hade faktiskt tänkt att strunta i reorna helt. Men  jag anade att jag skulle ångra mig om jag inte gjorde ett besök. Därför tog jag givetvis en av de största i närområdet!

Visst blev det lite mer ordning på torpet med dem på rad i bakgrunden till lönnen?

Prydnadsgräs
Jag hoppas att dem inte kommer växa i hop till en stor vägg utan att man kan se dem som tre tuvor. De kommer bli en ca 40 cm höga. De är en bra kontrast mot det andra gräset jag har i den här delen nämligen The Beatles. The Beatles är en riktigt rufsig kalufs till prydnadsgräs.

/Erika

2 kommentarer:

Anna sa...

Så fint det blir!

Hilla på My Woodhome sa...

Hej!

Japp. Jag tar mig fram liiiite fortare nu tack å lov :)!
Och här händer det som vanligt en massa fint! Jag beundrar er!!
Måste ta och titta igen. Man kan inte få nog av alla dina inspirerande bilder!
Kram