lördag 29 september 2012

Skorsten

Skorstenbyggarrn
Vi lyckades faktiskt hitta en helg som det inte regnade hela tiden på. Vad man måste komma i hår så här års är att man inte har lika många arbetstimmar utomhus. Blev lite arbete med pannlampa om man säger så.

Skorsten utan kåpa
Skorstenen kommer från Premodul med köpt genom kaminkedjan Elda. en fördel med den här skorstenen är att vi får lov att koppla in ytterligare en kamin om vi skulle vilja om ett par år. Såg en vi gillade i Elda butiken nyligen, 30 000 kr. Gäller att börja spara på en gång!

Norrgavel
Vi har en hel drös med steg åt sotaren att gå på för att komma upp. Hoppas han inte skall klaga.
Med tanka på hur högt upp skorstenen är så borde vi inte få problem med att röken skulle ryka in i fönstret om vi vill fortsätta vädra våra sängkläder.

Klart
Så här blev det när allt var klart. Lyckas aldrig ta en bild på huset under sommaren utan de brukar bli härliga höst bilder som jag lägger upp har jag märkt.
Vi har faktiskt lite jobb kvar som kommer att förändra intrycket av huset och det är takfönster. Dem tar vi senare nu får vi boka sotaren och njuta av kaminen.

/Erika

3 kommentarer:

Marina sa...

Härligt att ni fått till det med skorstenen. Det är ju så härligt med en sprakande brasa nu på hösten och även sen under vintern.

Kram

Villa Nystuga sa...

Höst. En sprakande kamin. Ljuset från brasan. Härligt! Snart sitter ni där och myser i höstrusket :)

/Cecilia

Anna sa...

Ni jobbar på! Skönt att få ordning på skorstenen nu när höstkylan kryper på!

Kramen!