söndag 30 juni 2013

Röd samma som vit?

Röd sockblomma
Ibland vet man bara namnet på blomman man vill köpa. Man har sett blomman på bild och den vill man ha. Om man då kommer till blomsterhandeln under sommaren för att köpa den så är chansen ganska stor att den faktiskt redan har blommat klart. Hur skall man då se vilken färg på blomman det är?
Jag brukar ofta ut gå från lapparna som sitter på krukorna. I bland kanske man vet att en annan färg även har andra färger på bladen. Eller så blir det som för mig förra året....

Vit sockblomma
Jag ville ha vit sockblomma. Den hade redan blommat över på vissa förstod jag men några söta små blommor fick jag se i mina planteringen förra året. Några plantor var större än andra men så brukar det vara. Allt växte på och nu i våras så var denna lilla sköra blomma något som faktiskt hade klarat vintern.

I våras kunde jag även konstatera att plantorna som har lite rött skiftande i bladen är större än dem med mindre rött. De blommar av lite tidigare än de med helt gröna blad. De blommar även i rött vilket det komiska är för alla lappar (jag sparar alltid lapparna i jorden de första åren tills jag lärt mig vart jag har planterat alla) säger att det är en vit sockblomma.
Lite tråkigt att man inte får det man hade tänkt sig när man är en nybörjare bland blommor.
Blommorna är jätte söta men jag vet inte riktigt hur jag skall göra. Spara dem eller flytta dem någon annanstans?

/Erika

1 kommentar:

Marina sa...

Den är ju så söt den lilla sockblomman. Jag har både röd och vit och gillar båda jättemycket. Jag har dem på olika ställen och tycker nog att de framträder bäst då. Du gör så klart som du vill :)

Kram