söndag 23 juni 2013

Göra om lite

I början av juni
I våras fick jag några stolar av mina föräldrar. Hittade bästa platsen till en av dem i hop med bambu, azalea och hortensiorna. När buskarna växt till sig lite kan jag gömma mig här för alla förbipasserande.
Nu tar det lite extra tid eftersom många av buskarna här fick klippas ned efter vintern. Men efter ett par gånger som jag har suttit här så har jag funderat på vad det är som saknas.
Det är något som gör att jag inte riktigt känner att det är så där lugnt och skönt.

Sambons tipsade om att det fanns bambu på rulle, ungefär som bambun vi använde till vårt trädgårdskjul i samma del av trädgården lite tidigare i år. Att få in mer bambu kändes som en chans att öka på lite mer asiatisk känsla. Hur stilig är egentligen en veckad plåtkant?
Om jag byter plåten kan jag göra något mer samtidigt för att få känslan att stanna kvar runt min sol?
I slutet av juni
Resultatet blev en mer rund form med färre stenar vid stolen och ingen plåtkant. Jag har bundit i hop rabatterna och slipper den spetsiga biten som delade dem förut.
Utgå från den lilla bilden där man ser stolen genom en dörröppning. Tänk dig att den delen slutar i en spetsig form som syns till vänster på den övre bilden. Energin bara kör bra rakt fram och försvinner ut mellan buskarna.
Nu är det en rund plätt där stolen står och en stjärnflocka har fått flytta lite på sig så den nu sitter mitt i blickfånget från dörröppningen. Hoppas den klarar att blomma lite i trots mina hårdtag. Det finns inget som delar av dem olika rabatterna utan dem hänger i hop.
Det känns som det är mer kontrast mellan ljust och mörkt och den slingrande formen är som en orma genom hela rabatten.

Det känns rätt.......trädgården är inte en klar och jag är redan på gång att flytta runt......hur skall det här sluta.
Hoppas ni hade en trevlig Midssomar!
/Erika

4 kommentarer:

Ullevidsdal sa...

Har också sett denna bamburulle och funderar på att sätta den mot grusgången mitt emot lavendeln.
För på andra sidan blir det japansk trädgård är tanken. I år odlar jag majs där, men har satt en rugge timotejgräs och planterat en magnolia och ett körbärsträd där :-)

Projektet fortsätter!

Kram Helene

Lisa sa...

Va fint ni har de! oj oj längtar tills man skaffar hus! Älskar hur ni bygger upp trädgården. gröna fingrar du har :)


Ha ah mja att ta kort är jag inte på än (tänkte bli därför valet av kamera ;) men photoshop är man ju rätt hemma i ;) Kan verkligen rekomendera lightroom att leka lite i om du vill trixa med bilderna. Man kan rädda de mörkaste foton ect. Så de är rätt kul. Du tar jätte fina bilder! och skriver så bra. Ska se om jag kan fixa en ny sida och göra något projekt. vore kul.


Ha de gott! kram

Anna sa...

Så fint ni har det! Glad sommar till er med!

Helena sa...

Er trädgård växer sig verkligen fantastiskt fin. Bra jobbat! kram