torsdag 26 december 2013

Finaste granen i staden

Stoltaste julgranen jag sett
I år kunde jag bara inte låta bli, jag ville ha mer jul i huset. Kanske något påverkad av Ernst åkte vi iväg och letade efter en praktfull gran. Om man som vi vill ha en stor gran ska man inte göra detta dan före dan före dopparedan. Alla fina stora fina granar var slut men det fanns en kvar som var så fin men den reserverad. Hade vi tur kanske den fanns kvar till dan före dan och då kunde vi få den.
Nästa morgon var jag ladda att fortsätta att leta efter en gran och givetvis hoppades jag på att ha tur och den fina granen skulle ligga kvar ensam på parkeringen vid matbutiken. Glädjen både hos mig och hos damen som sålde granen var så härlig. Hon blir nog nästan min favorit tomte i år!! Jakten på granen blev inte så lång den dagen men så himla lyckad!
Handplocka av de ca 80 kulor som finns i granen
Granen är så hög att den står upp i takfönstret för att få plats. Jag har ca 80 julgranskulor tror jag och då är ändå inte granen full. Att samla på sig fina julgranskulor är ändå ett kär besvär som jag gärna håller på med ett par år till.

Ibland blir man så nöjd att man vill visa sin stolthet här på bloggen även om det är efter Julafton!
Är ni nöjda med årets julgran?

/Erika

3 kommentarer:

Marina sa...

Jättefin gran, och stor!
Jag är nöjd med vår. Den är ca 2 m hög, tät och fin. EN kungsgran är det. Mest rött, vitt och silver har vi i den.

Kram

Helena sa...

Hej och god fortsättning! Hoppas ni har haft en fin jul. Er julgran är verkligen jätte fin. Vår julgran är jag extra nöjd med i år eftersom jag har hittat den själv på våra marker och på egen hand sågat ner den och släpat hem dem.. och det var inte bara :-) Synd att man inte hinner njuta av dem så länge innan barr-eländet hamnar överallt. kram

Ullevidsdal sa...

Så snygg gran!
Var inte så nöjd med vår i år.
Motorsågen behöver servas , så jag fick ta en som jag kunde såg ned för hand.
Den blev lite bullig och låg ;-)

Nya försök nästa jul, i år! :-)

Kram Helene