söndag 12 januari 2014

Spegel spegel på väggen där.....

Spegel med ram
Under julledigheten pysslade sambon på lite olika ställe här hemma. Något som vi saknat i huset har varit en helkroppsspegel. Inte lätt att hitta en som passar när man har så många små vinklar och vrår.
IKEAs Hemnes spegel hade varit fin att ha på väggen och den verkar finnas i många hem men den är för stor för våra väggar. Vad gör man då om man vill ha något liknande?

Lyckligtvis har IKEA speglar i alla möjliga storlekar så vi köpte en ur deras serie "God Morgon" som passade fint till våg tänkte vägg. Till det tog vi samma lister som vi har runt dörrar och fönster. Fräser man en kant på baksidan av listerna blir de som en tavelram.

Nu kommer vi till den svåra biten. Hur skall man montera den på en badrumsmvägg utan att förstöra våtrumsskikten? Ta en titt på den här filmen om "Konsten att limma"Det roliga är att vi provade faktiskt ett superduper lim som skulle fungera på kakel och vara hur starkt som helst men fick samma resultat som i videon..... spegel satt nämligen inte kvar på väggen utan bara gled ner. Sedan bytte vi till det som sambon hade hemma och det fungerar hur bra som helst, limmet var Sikabond T2. Först efter det Googlade vi och hittade den här filmen..... lite för bra för att vara sant!!

Hoppas ni har haft en trevlig helg!
/Erika

Inga kommentarer: