lördag 28 februari 2015

En gång som blickfång

Mars 2014 - före
Till min förvåning inser jag att jag aldrig visade hälften av bilderna jag fotade i trädgården förra året. T ex den här bilden på den lilla kullen upp till vedboden.
Jag var inte riktigt nöjd med formen. Ser ni hur kapad den är där uppe till höger? Den stupar lite väl otrevligt neråt och häggmispel häcken slutar mitt på hela gången.

Ungefär samma tidpunkt förra året stod jag ute i trädgården och fotade och såg njae jag måste nog göra något åt detta. Jag ville hade en tydligare och lummigare gång som leder upp mot förrådet. Jag vill att man skall kunna röra sig i trädgården men inte se allt på en gång.
När sedan gubben sätter i gång med grävmaskinen löste sig ju det där med fyllet galant även om han mosade skottkärran på köpet (läs mer om det här)! :-S
Att hitta fler häckplantor är inte riktigt det största problemet. Jag hade min lite skymda gång i tankarna och satte fart med årets första trädgårdsprojekt!

Augusti 2014
I augusti kom jag på att det är ju dags att ta foton på hur fint det har tagit sig i min fina skymda gång. Jag vet att jag i början av året gick runt och försökt hitta olika blickfång  iträdgården. Att se grillplatse rakt igen staketet på baksidan vad en sak. Den här att se vedförvaring genom en fin lummig gång var en annan.

Det är nu en avenbok häck på vänstersidan och häggmispel häck på höger sidan som följer med hela vägen upp mot rhododendron.

När man ser skillnaden nu är det så tydligt hur öppet det var här i hörnet av tomten. Jag vill känna mig skyddad när jag i trädgården och inte som att vindarna och djuren bara skall storma rakt in. För mig är det nästan som om det är varmt eller kallt.

Augusti 2014
Längs med häcken på ena sidan tomten har vi valt att ha en remsa som man kan ta sig fram med skottkärra hela vägen från parkeringen. Går lite emot mina tankar om att inte ha motorvägen för vindarna men vi har lyckats bromsa känslan lite grann hoppas jag. Så här ser det ut om jag vänder mig helt om från förra bilden.

Jag är så glad att vi har fått ner häcken men dem fortforand ack så små plantor. Väx, väx, väx......pleeease!

Jag har fler bilder som inte kom ut så nästa gång blir det mer den här delen av trädgården.

Trevlig helg!
/Erika

2 kommentarer:

Virre sa...

Väggar i trädgården gör verkligen mycket för trivslen..

Ha det!

Helena sa...

Ser bra ut :-) Du får komma med tips och råd sen när det är dags för oss att anlägga vår trädgård! Jag letade upp dina gamla inlägg från köket då jag hade glömt hur det såg ut. Är ni fortfarande nöjda med er porslinsho? Håller den sig hel och ren? kram