fredag 6 mars 2015

Blomrabatt på dunderhonung

Blomrabatt och husets södergavel Augusti 2014
Jag fortsätter att visa härliga färgrika bilder från förra sommaren. Jag är kvar på samma ställe där jag började förra årets trädgårdsfunderingar. Under hasseln som är en av de få träd vi har kvar på vår tomt. I april förra året grävde jag för en stenläggning längs med muren, här. Syns inte så tydligt på den här bilden kanske.
Rabatten är full och nu kan det tacksamma jobbet med att dela, fördela och skapa kontraster och former börja.

Blomrabatt och gräsmatta Augusti 2014
Det är nästan som man får lite engelskträdgårdskänsla om man kisar lite med ögonen på den är bilden. Frodande grönska och skarpa gräskanter. Former och konstraster i rabatten har börjats med röd alunrot och daggåpa till exempel. Nu måste jag hitta något riktigt maffigt att brya daggkåpa med på andra sidan. Några tips?

Blomrabatt och rosportal efter - Augusti 2014
Jag försöker ofta visa olika delar av trädgården så att man skall förstå stilen/känslan i just den delen. När man håller på att bygga en trädgård helt från början så är allt väldigt lite och man saknar dem naturliga avgränsarna som annars hade gjort avgränsning tydligare. När jag nu i mars ett halvår senare än när bilden togs hittade på bilden igen slog det mig att jag tror nog f-n i mig att jag har lyckades få i hop en frodandes stor perennrabatt på bara 2 år!
Det har blivit en del där uppe till vänster och en helt annan nera till höger. Jag trodde inte detta skulle synas förr än häcken hade vuxit upp. Japp, det växer avenbok i den här rabatten som knappt syns. Jag vill som sagt helst inte synas. Jag vill vara iiiii trädgården, mitt i den, mitt i all grönska.

Blomrabatt före - Juli 2012
Blir en före bild efter alla färgglada bilder den här gången.Nu känner jag mig taggad att komma i gång med årets trädgård. Vi har ett bröllop att fylla med underbara blommor i just Augusti och det set ju faktiskt att som om jag kan lyckas göra detta med bara blommor från min egen trädgård!

Undrar om vi inte skall ringa våra vänner i Skåne och se om dem vill sätta fart på sin lekplats så att vi får komma ut och gräva lite!!!!?!!? Det kliar sååå i mina fingrar!

/Erika

2 kommentarer:

Virre sa...

Vilken härlig trädgård du har!

Jord under naglarna sa...

Så himla fint du har fått till det i trädgården! Perennrabatten är ju hur maffig som helst och det är svårt att tro att den funnits så pass kort tid. Snyggt jobbat!