söndag 19 juli 2015

Min rosor 2015

Ingrid Bergman
Regnet  började sakta falla precis som jag kom ut med kameran för att föreviga årets rosor i trädgården. I år har jag 3 nya röda rosor så det gäller att hinna föreviga dem innan blåsten eller regner förstör dem fina blommorna.

Burgund 81

Look Good Feel Better
Som trädgårdsentusiast och rosälskare är det lite konstigt att jag har valt att gifta mig i augusti. Knappt en ros i trädgården kommer finns tillgänglig i augusti! Kommer jag ens kunna gå ut och plocka mig en bukett blommor för att pynta våra lokaler med denna dag?

Leonarod daVinci
Astrid Lindgren
 J
Flammentanz
Min Flammentanz är inte så hög än så den slåss med kantnepetan än så länge. Jag planterade den första 2013 men den plantan vann inte så jag planterade en till och nu verkar rosen vinna kampen. 

För nästan två år sedan på dagen (24 juli 2013) så visade jag bilder på den här platsen (min rosportal) för första gången. Då lyckades jag ta kort på Sympathie som växer på andra halvan av rosportalen. Den här gången får jag skylla på blåsten för den ville bara inte vara still.
Lite tur att jag hade lagt ut bra bildtext den gången för jag hade faktiskt lyckats glömma av vad just den rosen hette. Nu när jag redan har den i trädgården, vilken mer röd klätterros skall jag skaffa? Jag kan ju inte ha samma ros på två ställen!!! ;-)

Alchymist

Alla bilder är tagna med ett macroobjektiv till min Canon 400D.

Trevlig sommar på er!
/Erika

4 kommentarer:

Anonym sa...

Saint Pauls climber är en röd klätterros, ljusröd i färgen jämfört med Flammentanz

Anonym sa...

Puls scarlet climber menar jag 😀

Anonym sa...

Pauls......

Vimsingen sa...

Å så fina. Här blommar rosorna också. Sent men det beror nog på det dåliga vädret i somras.