tisdag 31 mars 2009

Nordiska trädgårdar

Okänt körsbärsträd i okänd monter

Ooops redan tisdag och fortfarande inte inlägg om mässan som jag väntat så länge på att få besöka.
Här kommer lite bilder från mitt besök, skulle helt klart passat på att fotat mer i början när det inte var så många besökare för ett efter ett par timmar var det packat.
Vad jag handlat visar jag senare för annars kommer detta inlägg aldrig in o jag tror att Maria o min kompis L snart har slut på tålamod.
Hade gärna vilat lite i en så här trevlig säng men den hade inte sett lika fin ut när jag vaknat, vänder o vänder på mig samt två katter som går i cirklar innan de lagt sig.


En av flera balkonger som fanns, just denna gillade jag för de har använt ett gammalt sybord på samma sätt som jag vill göra.

Har lite små funderingar på en rosportal, kanske denna faller smabon i smaken, då han gillade det vi gjorde med armeringsnäten vid garaget.

Ett växthus som gick i lite mer moderna striktare stil än vitt/rosigt/vintage. Skoj med lite andra stilar!

Vi kommer snart ha våran första påse från reningsverket så snart behöver vi en sån här. Denna kunde man fylla på underifrån och ha en liten plantering i locket så att den får mer än ett användningsområde. Den tål att funderas över en gång extra, trots priset.

Bossons hade två, tror jag, växthus på plats. Helt underbara men vem får plats med något så här stort i en villa trädgård?

I denna fina monter handlade jag en fin blomma. Jätte fint men jag kommer mig bara aldrig för att klippa ner fina blommor till så små korta saker.

Syrener i Skavankers monter, luktade inte men ändå härligt att se på. Skavanker hade annars väldigt fina trädgårdssoffor som man även fick se hur de ser ut efter några trivsamma år ute i trädgården.


Hoppas att jag lyckats visa några fina bilder trots att jag fotade med min lilla digitalkamera och att jag gjort er alla lite mer sugna på grönska.
Om jag ska komma tillbaka till denna mässa nästa så får det nog vara för en systerhelg i Stockholm samtidigt annars kan jag nöja mig med Lisebergs trädgårdsdagar.


Go kväll!!

/iKa

9 kommentarer:

Taklyftet sa...

Kul att få se bilderna från mässan. Jag får nog också nöja mig Lisebergs trädgårdsdagar i varje fall nästa år med tanke på Minor. Det verkar som det har kommit till min tur nu med dessa förkylningar som vandrar runt... suck.
Kram Jenny

Vimsingen sa...

Vilka fina bilder. Nu verkar det som om våren entligen har kommit till oss.
/Vimsingen

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Kul att få se bilderna från mässan! Sänger är ju superhärlig och växthuset skulle jag antagligen få plats med, men jag skulle aldrig kunna lägga de pengarna som det antagligen kostar... :)

Linda V sa...

Tack för titten! Jag har suttit här och trummat hål på bordet i väntan på bilder från mässan ;-)

Den blommiga sängen var ju bara för ljuvlig! Har du sett sängen som står i en trädgård alldeles nära pendelstationen?

Snygg kompost!

Har du köpt körsbärsträdet än? Jag var en sväng på Särö trädgård, men där hade de inte fått in så många träd, jo fruktträd, men inga prydnads. Men det kommer kanske denna vecka.

Graadskan sa...

Vilka vackra bilder från mässan!! Idag är jag hur sugen som helst på att börja fixa ute. Magen är dock lite i vägen...

Vad tror du om helgen? Är du fortfarande på för en bloggträff. Vet att jag är ltie sent ute, men om du fortfarande vill och kan, så tycker jag vi ses på Brogyllens café kl 10.30, så får vi se vad vi hittar på efteråt.

Kram Camilla

Millan sa...

Kul att få se bilderna från mässa, önskar jag varit där trots att jag hört från många håll att det var alldeles för mycket folk.

Nicolinas boning sa...

Snygga bilder!
Visst skulle växthuset få plats i trädgården här...men kostnaden...suck...skulle jag inte klara av.
Nu längtar jag verkligen efter att syrenerna ska vakna till liv,javisstja,den där j-a snön måste ju försvinna först;-)
Tack för inspirationen från mässan!
Kramar/Birgitta

Maria sa...

Oj jag sög visst på karamellen lite för länge ser jag:)

Härliga bilder! Och jag håller med, vem kan ha ett sådant växthus på sin tomt? Inte många i alla fall!

Mitt dagens inlägg är baserat på en av dina kommentarer faktiskt. Du var inte ensam med den undran visserligen, men jag tänkte på dig.
Minns du?

Haha min orderverifiering idag är PALMI. Passar ju bra med tanke på alla växter du visar!

Kram på dig

Maria

Anonym sa...

Av någon anledning gissar jag att "kompis L" syftar på mig (jaja, jag vet att jag spanar efter nya inlägg sisådär varje dag) =) Fina bilder och ser fram emot fler balkongtips. /L