torsdag 2 april 2009

Mässhopping

Hade stora planer inför min resa till Stockholm. Såg framför mig massa olika blommor som jag skulle kunna få planterat i mina krukor utomhus. Vad blev jag mest sugen på??? Marmelad och saft!! Nu var det så mycket folk att jag orkade bara inte leta upp saftmontern igen med alla mina påsar.
Denna marmelad smakar lite äpple och var väldigt god på en rostmacka.

Den lilla duschflaskan hittade jag på Indiskar när jag gick på Drottninggatan efteråt. Hade bara sett den i grönt på Indiska här så den kändes som ett riktigt fynd för mig. Dock vill jag inte rekomendera att gå runt med en liten pirra som jag gjorde med mina lavendlar och plastbytta på.

Det var denna plastbytta jag menade, vet inte annars riktigt vad jag skall kalla den. 60 kr för deras minsta tyckte jag var ok. Hade tänkt ställa mina lavendlar (2 stför 150kr Blomsterlandets monter) i den för att underlätta på vagnen men de var för stora.

I byttan syns två vita violer samt en pense som jag man fick när man köpte Allers Trädgård. Var ju tvungen att se till att jag hade något att läsa på vägen hem tyckte jag.
Nu blev jag åksjuk på X2000 hem, baklänges utan fönsterplats och inget dagsljus blev för mycket. Jag har aldrig någonsin var så åksjuk, kommer aldrig åka tåg utan tagit åksjukepiller vill jag lova!!
Tack snälla tågvärd för att du gav mig bubbelvatten och tipsade om apelsiner. Satte i mig tre stycken för att dämpa lite, hjälpte faktiskt.

Detta är denna härliga pelargon som jag köpte i den härliga monter som jag visade i går. Jag tror det är en vit rosenknopps pelargon men kanske att det är en vit dubbelmårbacka. Hmmm blev lite osäker när jag såg just en sådan i blombutiken idag.

En annan rolig sak som hände när jag satt på Centralens café och väntade på att mitt tåg skulle gå var att jag började prata lite med tjejen som satt vid samma bord.
Tänkte inte så mycket på henne från början, frågade om jag fick sätta mig ner och hon nickade ja. När jag sitter där och dricker mitt kaffe o äter en mycket god chokladboll så ser jag att hennes mobil står lutad mot hennes kopp. Aaaa hon vill inte missa sitt tåg tänkte jag. Nepp serru! Helt plötsligt ser jag att hon började göra teckenspråk mot mobilen. Snacka om jag vart paff! Jag hade ju inte hört den ringa eller något så jag började fundera om jag missat att hon tecknat mot den länge.

Jag fick lära mig teckenspråk när jag gick på dagis för det fanns hörselskadade barn på samma avdelning. Då var jag dutkig men nu så går det inte lika snabbt vill jag lova när jag ska försöka teckna något.

Hon tittade lite på mig när hon såg att jag la märke till att hon tecknade. Tecknade att jag kan liiiite tecken. Efter lite mer kaffe och mer 3G samtal för hennes del (älskar när ny teknik kan hjälpa folk) så blev hon så nyfiken att hon tog fram penna och papper. Vi satt där och pratade tills vi båda var tvugna att springa till tågen.
Sambon trodde jag skämta när jag sa att jag satt och pratade med en döv person. Haha tänkte väl han men serru man skall inte säga inte. Man kan komunicera med alla! Bara att vifta peka titta skriva läsa....ja använd fantasin! Nu har jag en ny bekant att lära känna. Kanske dags att fräscha upp teckenspråket igen!

Trevlig fredag på er som orkade läsa allt!!


/iKa

Ps. Jag fotade ett underbart vårtecken idag som ni får se på måndag. Denna gången är jag förberedd.

6 kommentarer:

Sofia sa...

Läste precis din kommentar på min blogg angående grävlingen, så himla gulligt skrivet av dig! TACK!

Vimsingen sa...

ibland blir shoppingen inte som man hade tänkt sig.
Trevlig helg,
/Vimsingen

Piggelin sa...

Hihi.. jaa var din sambo så chockad att du träffade en döv;)
hihi..Fina bilder du har fotat!
Ha en skön dag!
kram!

Malin sa...

Jag har också den erfarenheten att döva verkligen försöker kommunicera även om man bara kan teckna lite grann.
Trevlig helg

Taklyftet sa...

Det är de små och oväntade sakerna som gör det hela, antagligen om några år när du tänker tillbaka till den här Stockholmsresan är just ditt samtal med den döva tjejen, inköpen kommer du har glömt för länge sedan. Hmm du kommer kanske också komma ihåg den oförglömliga resan hem också förståss ;-)
Trädfällar Hasse har varit här och grannen är äntligen borta!!
Kram Jenny

Millan sa...

Tänk vilken kunskap du sitter inne med, vi lärde teckenspråk i skolan men det var typ sitt namn och inte mer.

Tycker jag känner igen inköpen från när jag går på julmarknad av allt fint hantverk kommer jag oftast bara hem med just marmelad och marsipan. Tror att det finns för mycket att det blir nästan omöjligt att välja eller hitta tillbaka till det där ibörjan som man gillade.

Ha en underbar helg!
Kram