onsdag 9 september 2009

Tillbaka i vardagen

Jag tycker det är lite roligt att man kan stå ute och se in och samtidigt ut hos oss. Händer varje gång vi river en vägg. Nu i veckan har vi jobbat med gaveln mot väster med de två stora fönstren. Gick så där i måndags när det började regna lagom när vi kom hem från jobbet.

S har börjat jobba igen så nu kommer det absolut inte gå så fort fram även om mörket och kylan hänger oss i hälarna. Har heller inte mycket nytt att visa av bygget så det får bli lite verktyg som vi använder mycket istället. Har ju varit så underbart väder i går och idag att man fått några trevlig bilder iallafall.

Jag har blivit mer kompis med denna under de sista veckorna, precision är väl inte min bäst greja men jag har blivit stark nog att använda den även när jag står i uppförsbacke och använder "fel" hand.

River man väggar och sågar och fejar behöver man en riktig byggdammsugare. Denna köpte vi när vi byggde vårat garage, Nilfisk ALTO. Jag damsög regelverket från insidan i helgen för att kunna isolera. Satte på ett litet mindre munstycke och kom till sist facker längst in i hörnet. *swosh* så satt något fast på munstycket....(känsliga läsare fortsätter till nästa stycke) med två katter i hushållet anade jag nästa vad som hade fastnat där framme. Lyfter upp munstycker och givetvis satt där en mus. Ber om att den var död innan så att jag kan stänga av dammsugaren och gå ut därifrån utan att behöva jaga en liten rackare. Stänger av och......yes död, jag kan ta mig ut lite smått chockad och ropa på svärfar att ta hand om den. Lärdom.....kolla först, dammsug sen!

Ny skruvdragare har det blivit, S gick sönder bara någon vecka in på semestern och tumstocken på bilden sprack i helgen så killarna är verkligen flitiga för det är faktiskt av slitage som sakerna gått sönder.

Liter mer vackert väder, kanske en av de sista kvällarna. Borde verkligen skära isolering men det är inget skönt, specielt inte när vi har en dusch som näst intill står utomhus att skälja av sig med efteråt.

Fortsat trevlig vecka!

/iKa

Ps. Yes, jag har lärt mig själv att göra en stämpel i GIMP!! Inget mer slarv med bilder utan mitt namn.

4 kommentarer:

Millan sa...

Ha ha det värsta jag dammsugit upp har varit gigantiska spindlar sen har jag ställt ut dammsugaren för att slippa se dom krypa ut igen ;)
Slitage på verktyg tyder på flit och det har ni verkligen varit.

Hoppas ni har ro att koppla av lite då och då med.
Ha det gott!

Vimsingen sa...

Japp vi kommer ha ett eget badrum med badkar. Ungarn får ett eget med duch utanför sitt rum. Vi har tidigare haft tur med hantverkare men vi jobbar ju båda och kan inte ta ledigt hur som helst. Idag hade maken ledigt för att vissa elektrikern och golvläggaren....
Kul med kök, det är så roligt att planera.

Tinnar och torn sa...

Vad fint med stämpel på korten. Var har du lärt dig det? Kram Petronella

Lilla huset på prärien sa...

Hej Ika,

oj vad ert bygge går framåt minsann. Vad härligt! Jag blir så inspirerad för vi hoppas komma igång med vårt bygge nu till hösten. I alla fall gjuta platta osv. Spännande ska det bli! Vi behöver verkligen ett större hus.

Ha en skön helg!

Kram Jenny