måndag 26 april 2010

Vårteckenutmaning 9

Välkommen till vårtecken nummer 9

För mig är vårtecken väldigt mycket just kring trädgården. Det känns som om det är just det här man väntat på hela vintern. Det här med tunn jacka och tygskor är inte lika viktigt men grönskan överallt det är det som gör våren.

Just den här krukan fick sambon i present förra veckan, den står så fint vid dörren till vårt lilla kryp in.

Årets vårkruka

Hade sagt till mig själv att inte skaffa några blommor till krukorna men efter ett par besök till Hornbach utan blommor så slank det ner några en dag när sambon stod och letade efter rördelar. Enkelt och förhoppningsvis håller den en bra bit in på sommaren.

Pärlhyacint

Har inte köpt några lökar för plantering direkt i jorden utan det har blivit några prydnads lökar som har fått åka ner efter att de gjort sitt inomhus. Här är mina allra första pärlhyacinter i trädgården, tror jag grävde ner dem förra året så jag är väldigt glad att de redan sticker upp och visar lite knoppar.

Miss Bateman

Min allra första klematis mår väl så där kan jag berätta men ett par knoppar har den allt. Den andra, en Dr Ruppel tror jag, den klarade sig inte alls. Man lär sig så länge man lever, tror nog att det får bli någon mer i år.
Har ju skickat i väg en beställning till Odla och en till Hortogreen, nästan så att man kan tro att vi är klara med huset och har gett oss på trädgården. Det är ju så svårt att låta bli när solen skiner.

Odlingsbäddar

Jag har haft lite tur med att komma över några pallkragar och nu går jag och funderar lite på hur jag skall ha dem. Det hela måste ju lite hänga i hop med hur trädgården kommer se ut efter grävmaskinen varit framme. Det blir nog att sätta båda kragarna på varandra längst bak i bilden så att de kan bilda ett fint rutmönster i hop med den redan befintliga bädden. 

När jag kom hem efter jobbet i dag tog jag mig en promenad förbi stallet och frågade om de hade lite hästbajs över, så nu ska jag fylla dem godis till växterna.

Gräslök

I år hade jag tillgång till fönster som har hjälpt till lite extra i odlingsbädden. Det har redan vuxit så mycket att gräslöken har fått kröka på sig en aning. Nu har jag ställt upp fönstret för att ge dem lite mer plats.
Rabarbern breder ut sina blad efter marken så jag får snart lyfta där med. Vad tror ni, finns det rabarber i juni när vi har fått vår ugn?

Maxima

En gammeldagsros som växer vid vårt garage, fina lagom stora blommor med behaglig en doft. Chansade lite och klippte borta nyponen i helgen även fast jag inte sett några musöron på björkarna. Hoppas att jag gjorde rätt för jag är så nöjd med dessa rosor.

Vet att många som är med i Vårteckenutmaningen (ni hittar dem via den ovala vårlänken till höger) har sagt att de kommer hålla på till och med maj men nästa vecka får nog bli sista gången för mig. Det är lite mycket annat att göra så jag får koncentrera mig på det ett tag.

Trevlig vecka på er!
/Erika

3 kommentarer:

Snäckskalsdalen sa...

Så kul att se bilder på ert jättefina hus lite före och lite efter. Det kommer att bli kanonfint när det är klart! Men det är väl mest roliga saker nu?
Vårtecknen är jättefina! Bra med pallkragar. Lätt att hålla ordning och lätt att begränsa ogräs och så.
Kram
Agneta

Millan sa...

Underbara vår, den är så välkommen. Här nere i Skåne har musöronen kommit så rosorna är klippta.
Ha det bra!

Jord under naglarna sa...

Våren har kommit ganska långt hos dig! Mina pärlhyacinter dröjer nog några veckor till.

Jag har så svårt att arrangera snygga krukor, gillar din första särskilt.

Må så gott!