måndag 3 maj 2010

Vårteckenutmaning 10

Tioende måndagen med vårtecken är redan här. Den här gången blir den sista för mig, det blir för stressigt om helgerna att hinna komma i håg att fota något vårigt.

Veckans tema för mig blir lite helgen som gick, majbrasa i stället för Valborgsmässoeld. Lika bra  det för det var bättre väder på lördagen. Grannen hade en jätte brasa som de tänte på lördagen och efter middag hos mina föräldrar stannade vi här till sent på kvällen. Med något gott att dricka och värmande brasa tänker man inte riktigt på hur kallt det egentligen är.

Söndagen bjöd på ännu härligare väder och bonden passade på att preparerad åkern, första gången på flera år. Härligt att få lite fina åkrar att titta på i år och roligt med lite action på åkern.
Tänk, bara tänk om den övergivna bondgården ännu hade varit i drift eller varför inte ett stall?? Då hade det nog räckt med skottkörra för att hämta gödsel och inte en kärra som man fyller med 6 skottkärror gödsel som man handgrävt fram från en container! Vad gör man inte för lokalproducerat, återvunnet och gratis gödsel!?

På söndagen lockade det mera att vara ute och greja så jag fick tjatat mig till lite hjälp med jordfräsen så att jag kunde placera ut mina nya pallkragar och även stoppat ner mina nya plantor i lite varm o go gödsel. Hade ju plantorna i små krukor och gödseln var kvar sen förra året så det är inte små rötter som bränner riktigt men varmt blir det där under glaset. Syster när kommer du förbi? Nästa lass med plantor är på G in och jag behöver snart plats i lådan?!

Trevlig vecka på er alla och tack för mig i årets vårutmaning!
/Erika

Ps. Du hittar fler vårtecken genom att klicka på den våriga ovala länken till höger. Tack för i år Wiveka!

4 kommentarer:

Jansson bygger hus sa...

Hei! Koselig med en kommentar inne hos oss :) Ja hvordan skal jeg forklare knekter. Husker ikke hva de heter på svensk jeg, men det er sånn klosser som sitter opp og nede rundt vinduene som pynt. Er typisk på eldre hus eller hus med lantlig stil! Ha en god uke! /Elin

caroline sa...

Jättemysiga bilder och nu känns det att våren är här :) Fint hus ni har, får man fråga vad ni har målat fasaden i för kulör?

Vimsingen sa...

Finna bilder. Hur går det för er? Tryter orken eller ser ni slutet?

För oss ser vi kanske inte slutet men det känns som om vi är över pukeln. Projekthögen känns mindre och mindre och framför allt mindre akuta.
Kram
VIlma

Livet på Marbogården sa...

Nu är våren ordentligt här, fina bilder.