torsdag 3 juni 2010

Isigt vanlijrosa underbart ljus

 Rosa fantasi - Pink Fantasy

AAAaaaa tiden säger bara swosch så här års. Det var länge sedan jag var så dålig på att göra inlägg. Efter en vecka med en glass i kvällsolen ena kvällen, middag på Avenyn med några kollegor en annan o sommarfest med konsultbolaget en tredje så var det bara att hoppa ut i kvällsolen och fota lite i detta härliga ljus. Är ju det man längtat efter hela vintern.


Mossfloxen är så härlig nu, stora, vita, lena, kuddar ser den ut som. Blir nog att flytta isär dem så att dem kan bli ännu större. Kanske en stor vit kudde i mitten av hela slänten med och inte bara i hörnen??
Pinnarna på bilden skall symbolisera nya syrenbuskar. Blir nog några till för att tydligare göra en gräns mellan slänt och gräsmatta + insynsskydd.


För ett tag sedan skrev jag om lite funderingen av marktäckande rosor i en slänt, här. Nu har jag hunnit sätta en av tre. Använder mig av marktäckande duk för att se om det hjälper mot ogräset, helt nytt för mig Placeringen blev lite lägre i slänten för att ge plats åt syrenerna lite högre upp. Det kommer nog bli några marktäckande rosor i slänten på bilden innan med.

Kvällsfika

Har ju varit inne i storstan ett par tillfällen det  sista och har fått smak för denna härliga sak. Islatte med vaniljsmak!! Himla gott att svalka sig med dessa underbara soliga dagar!

Går inte så fort fram just nu som ni kanske märker men det gäller bara att orka kämpa i ca 50 dagar till sedan är det semester.

Trevlig helg!!
/Erika

3 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hejsan!

Vilka härliga bilder!!!!

Önskar dig en härlig helg
MiaMaria

Jord under naglarna sa...

I ett bostadsområde jag passerar mest varje dag har flera stora kuddar av mossflox i sina slänter och det är så fint!

Är det klematis på första bilden? Underbar!

Eva Weber sa...

Åh, floxx är helt enkelt min favvo! Jag kör med vit, randig (typ pokagris), men främst lila. De växer snabbt och är så fina! Men min nyaste favorit är "Blåfloxx" som har lite högre växtsätt och passar att stå bakom de andra. Dessutom har de en fantastisk dogt (mossfloxxen doftar väl ingenting,vad jag märkt?!) Än en gång: ni har det såååå fint!!!