måndag 5 juli 2010

Det blommar

Idag tänkte jag visa dert som blommar hemma hos oss just nu. Vi börjar med huset och stäppsalvian.

Min allra första näva, Album heter den tror jag.

Rosen Maxima med en av sina många knoppar. Nu börjar buskarna ta sig i storlek så nu känner man en lätt doft från dem när man kommer närmare utan att köra ner nosen.

Lavendlarna uppe vid huset var en av de blommor som klarade sig mycket bra i min trädgård i år. Hade ett par bredvid stäppsalvian vid vägen men de klarade sig inte alls.

Min rosa pion har fått sällskap av en Sarah Bernhardt i år men den blommor inte. Kanske att det blir en fjärde pion i år om jag bara hittar någonstans att plantera den då.

Vinrankan klipptes ner mer än vanligt under vårvinter för jag trodde vi skulle behöva flytta den för vår fartsukvist. Den växt raket mycket i år och druvorna är inte dåliga de heller. Har helt för mig att man skall vara framme med saxen två blad efter varje klase om man vill ha fina druvor. Kommer dock inte i håg när man skall göra det.

Min andra näva men faktiskt den som blommade först, en blodnäva tror jag det är. Den står i hop med Sara Bernhardt.

Vita pelargoner i en zinkkruka, de såg inte mycket ut när jag köpte dem på Liseberg i våras men nu är de täta och fulla av knoppar. Finns en Erika med på bilden också för den som letat efter bilder på mig.

Ytterligare en lavendel, den står i en kruka på dynalådan. Dynlådan är jätte bra att ställe saker på men mindre bra att få ur dynorna ur så dynorna bor nu inne i köket.

Aklejan är också ny för i år, kommer nog bli lite inklämd mellan pionen och löjtnantshjärtan i framtiden. Man lär så länge man lever.

Miss Bateman, en av de första växterna jag planterade i denna trädgården. Tror jag ska flytta den så att den får komma till ett soligare ställe och få ett träd att klättra. Måste bara övertala grannen först.

Ska jobba på lite mer bilder från helgen i huset.
/Erika

17 dagar kvar till semestern

4 kommentarer:

Mrs Small Town sa...

Fina vackra blommor. Vita blommor är verkligen en underskattad färg på en rabatt!

Jag har sammanställt de som nappade på min utmaning om "husprojekt sommaren 2010". Välkommen att spana in inlägget.

Hälsningar
Sara Small Town

Eva sa...

Åh, mycket vita och lila blommor, men inslag av rosa! Precis som i min trädgård....=)

Marina sa...

Så fina växter! Skönt att vila lite med att gå ut bland blommorna emellan allt husjobb kanske?

Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Jösses vad det blommar i din trädgård! Den där pionen är ju helt fantastisk! Härligt.
Agneta kram