söndag 11 juli 2010

Rörigt värre

Det har varit väldigt dåligt med uppdateringar från huset tycker jag. Dags för senaste nytt helt enkelt!
Jag har med hjälp av sambon på vissa små ställen målat en sista vända med grått på huset nertill. Ett litet hörn kvar och sedan allt vitt och gavlarna upp till. Det gick väldigt smidigt att måla med hjälp av ställningen i dag.

Sambon har varit en hel del i tvättstugan och jobbat med varmvattenberedaren. En massa rör och kablar har dragits för att få till det.

Här är ledningarna framdragna till tvättmaskinen. Blankt och fint men vad gör det egentligen när man döljer allt bakom stora maskiner och skåp?

Sambon har fogat lite i tvättstugan. Blev väldigt nöjd med färgen på fogen. Kommer bli samma i hallen någon gång vi känner för det.

Så här ser det ut idag då vi äntligen har kopplat ur byggcentralen och kunnat koppla in några viktiga maskiner i väggen i riktiga uttag. Heja elktrikern mera sånt här! Man ser skillnad på var det är fogat och inte om kolar vid kaffekokarn.

Här är den, den trogne centralen som gett oss ström under den kalla, långa vintern.

Här är ett riktigt fint uttag dock ej inkopplat än. När det är klart hoppas jag på att få smaka en kopp kaffe ur dena nya kaffekokaren som syns till höger. Uttaget heter Merten M-Plan med glas ram. Hoppas på leverens på resterande snarast. Elektrikern (läs sambon) är i gång nu äntligen så det gäller att mata när energin finns.

Spisen har använts ett par gånger, den är så fin och snabb. Omeletten vi gjorde som premiär mat gick super fort och koka vatten lika så. Ser fram emot att få chans att laga lite mer "avancerade" saker som t ex paj.

Här slutade jag dagen idag, lagom små seg efter en varm och kvalmig dag. Vi skruvar fast våra värmeplåtar för att de inte ska röra sig när vi häller på cementen. Någon som gjort detta mer än vi? Varmt var det ialla fall och trött blev jag. Klar är jag inte heller men det kommer en dag till i morgon.

Gick sedan till grannen för att sköta om mina sommarsysslor och ta en kort svalkande dusch. Sambon passade på att inviga uteduschen! Tog även lite kort hos grannen så det kommer snart mera....

Trevlig helg!
/Erika

3 kommentarer:

Vimsingen sa...

Man orkar inte alltid uppdatera när man är mitt inne i bygget. Vad fint det blir! När räknar ni med att kunna flytta tillbaka till huset?
Kram
VIlma

Marina sa...

Har ni lika varmt som vi? Över 30 grader i går. Hur orkar ni jobba i så fall???

Snyggt blir det i alla fall. Kram!

Helene sa...

Vad ni jobbat!
Här är så varmt så man knappt orkar röra sig.

Idag helgar vi vilodagen.
Ska bara till huset för att visa upp det för min morbror och moster.

Kram Helene