måndag 12 juli 2010

Grannens trädgård

Vår ena granne har en helt underbar trädgård. För tredje sommaren i rad hjälper jag dem med deras djur och deras blommor när de är på semester. Det är härligt att få vara i deras trädgård full med pioner, vallmo, rosor, klematis och en inglasning alldeles full med pelargoner. Finns en hel del fler blommor men jag är inte så bra på alla namn.

Här är en honungsros som tagit över totalt i rosbågen. Längre fram ser man sambons ben när han stänger till för natten hos hönorna.

 Man skulle nästan kunna tro att det är en lada men det är ena hönshuset.

Här är rosbågen med honungsrosen igen, här ser man hur den ger skydd för kaninburarna. De bor som i ett hyreshus. De har en landgång som flyttar runt så att de får komma ut i sin hage också. Överallt finns det många kluriga små lösningar. Mannen i huset är grymt duktig på att snickra.
 
En vallmo redo att sprida sin frön, undrar vilka färg denna har, kanske man kan få lite frön att sprida ut i trädgården.
 
I trädgården finns även en pool/badtunna som mannen gjort själv, denna har jag provat med en annan granne i kväll. 20 grader i vattnet men det svalkade gott efter en dag på ett kontor med 27 grader. Den hade varit härlig att testa i går med efter att vi försökt jobba lite runt huset. Blev iaf lite mer målat på ena husgaveln, den som hade bäst skugga så klart så det var inte allt för jobbigt.

Nu har det äntligen kommit lite regn och åska så kanske man får sovit i en sval säng i natt.

Go natt och trevlig sommar!
/Erika

PS: Tio dagar kvar

1 kommentar:

Vimsingen sa...

å vilken fantastsiskt fin trädgård! Listan är bra framör allt när det gäller fokus men också att visa saker inte kommer att ta så lång tis. Tex att lägga golvspån på vinden.
kram
Vilma