tisdag 24 augusti 2010

Ika kan själv

Sambon har gett sig iväg på en tjänsteresa så här första veckan tillbaka på jobbet. Det lämnar mig ensam min sista semestervecka. Mina planer är att bara ta det lugnt, vill jag snickra så snickrar jag, Vi har lite leveranser som kommer men annars är det som sagt mest för att få vara själv i lugn o ro jag är hemma. Kände att det skulle bli lite väl tufft tillbaka på jobbet annars.


Idag var första dagen ensam, började med att köra sambons bil för första gången någonsin och detta till däckverkstan. Hem sedan för att äta lite frukost och softa lite. Sedan slipades det liiite spackel på fönsterfoder och målades på ett annat. I väg och hämta bilen igen för att sedan koppla på släpan på en annan bil. Köra tvärs över stan för att hämta beställning med bröstpanel hos Derome Byggvaror. De var snälla och lasta på det på kärran åt mig så det gick så smidigt så.Hade lite tid över innan jag skulle vara hemma hos min mamma så jag svängde in med kärra och allt till matbutiken. Handla lite och sedan till mamma, fick superfin parkering och slapp gå i en av många regn skurar i dag. Mamma bjöd på lite mat och fika, under ett av få uppehåll passade jag på att gå till bilen för att köra hem i tusen regnskurar. Av och på med vindrutetorkarna hela tiden, regn smattrandes mot rutan och Sting sjungandes ur högtalarna.


Hemma igen så har regnet slutat och jag kan koppla av kärran och ställa den på sin rätta plats utan problem. Jag öppnade det ordentligt inpackade paketet i kärran och bar in alla packar med bröstpanel till garaget. Paketen är inte långa och ett och ett väger det inte alls mycket så det var inga problem med ryggen.

Nu är det kvar att kvistlacka och grundmåla dem och det brukar jag göra på övervåningen men jag får nog inte upp dem för stegen själv så jag ska försöka få ner mina pallbockar och stå på nedervåningen i huset. Men annars är jag väldigt nöjd att jag fixade allt det där själv.

I morgon shopping, kvistlacka och för att ha ännu mera skoj så varför inte sätta ihop lite IKEAskåp, vill du hjälpa till?

/Ika kan själv

7 kommentarer:

Linda sa...

Hej Erika!
Har inte hunnit tittat igenom alla dina sidor :) men gör ni allt själv?! Så himla duktiga är ni iaf! Alltid kul med nya bloggar att följa!

Lycka till med IKEAskruvandet, ibland är det en större pärs än att bygga, gräva och mäta :)

Adaras mamma sa...

Jag kan nog hjälpa till om d vill - ringer sen

Helene sa...

Bra jobbat!

Själv är bäste dräng!

Kram Helene

Husprojekt Drömhus sa...

imponerande!! Kvinnor kan :)

Linda V sa...

Det är gott att känna att man fixar själv och inte alltid är beroende av att nån annan ska hjälpa. Härligt! Modigt att köra in på en parkering med släp! Jag tycker det är svårt att backa om det skulle behövas.

Du funderade på astilbe till slänten och jag vet inte om det är bästa platsen för den växten. Astilbe gillar fuktighetshållande jord och lite halvskugga. Flocknäva kan jag rekommendera till slänt om du vill ha nåt som täcker bra (blommar på försommaren).

Kristine sa...

Hejsan! undrar om det finns någon mailadress jag ak nkontakta dig på om frågor om bloggen? :)

Ika sa...

Svar till Kristine:
Visst har jag en mailadress, lämna du din mailadress i en kommentar så svarar jag dig. Blir lite nyfiken på vad du har för frågor.