måndag 18 oktober 2010

LED belysning

Dimmbar LED
En Mattias var lite nyfiken på LED så jag tänkte skriva ner lite mer info om de LED lampor vi har valt. Eller vi och vi det är sambon som har hittat dem.
Första har vi de lampor som vi har satt i vanliga takspottar (downlights) som vi hade i huset förut. Det är med GU10 fattning och dimmbara.

LED GU10 fattning
Vi har köpte dem via elbutik.se, de var de enda han kunde hitta här i Sverige som hade dimmbara LED med GU10 fattning.

För att se hur lamphållarna ser ut på plats kan du läsa mitt tidigare inlägg här på bloggen. Där finns även bilder på hur de lyser.

LED i downlight för hallogenfattning (GU10)

I kväll har vi faktiskt satt in dessa lampor även i belysningen runt garaget och det blev ingen direkt skillnad mot halogenen som satt där innan förutom då att de knappt drar någon el.


Här har vi den andra LEDen som vi kommer att ha i huset. Den kommer sitta i fönstersmygarna. Just det här exemplaret kommer från LEDbutiken men sambon har lödat i hop egna och fick ner kostnader betydligt.


De färdiga ligger i påsen, dessa har vi inte kopplat in än så jag har inte så mycket mer att visa.

LED i fönstersmygen 1
LED i fönstersmygen 2
LED i fönstersmygen 3Vi har en tredje sort med men den har endast min pappa testat så de får vänta tills jag fotat dem i dagsljus.


En liten blomma för att påminna att det fortfarande finns ljus och inte bara grått och trist regn.

Hoppas Mattias är nöjd, får jag mer frågor kommer jag nog försöka att uppdatera just detta inlägg med svar.
/Erika

6 kommentarer:

Eva sa...

Hopas oxå att Mattias med nöjd med den utförliga beskrivningen. Själv blev jag mest nöjd med den sista superfina bilden! =)

Graadskan sa...

Håller helt och hållet med Eva i föregående kommentar! Sista bilden var riktigt fin!

När jag bakar scones gör jag det enligt ett helt vanligt svenskt recept. Mjöl, smör, mjölk, salt OCH bakpulver (oftast!). Det låter dock spännande att testa ett engelskt! Får googla på det!

Kakan är förresten inte skör alls, det gick hur lätt som helst att få ut den ur formen. Formen är förresten gjord i gjutjärn, så den är rejäl!

Kram!

Millan sa...

Är du specialist på LED kontra hallogen? Jag kan absolut inget om det så jag skaffade mig en hallogenlampa att sätta i pergolan men se det går ju inte för de blir varma och det är inte så bra för vildvinet men tror du det hade gått med LED lampor istället? eller blir de lika varma.

I alla fall blir det supersnyggt hos dig.

Ha det gott!
Kram

Villa Runnaby sa...

Hej!

Vi satte in led lampor i våra fönstersmygar som går på ljus- och tid. Det är verkligen toppenbra. De tänds ju när det börjar skymma lite och de räcker ljusmässigt så man behöver inte tända de andra lamporna så tidigt :) Det är ju bra eftersom de är så energisnåla!

Kram Susanne

Mattias sa...

Perfekt! :)
Mycket intressant. Det viktiga i det hela är att man inte ska märka någon skillnad mellan LED och halogen. Dessa ligger på 2800-2900 Kelvin, så det ligger i samma spann som halogen.
Tack för detta inlägg. Uppskattas!

Erika Flood sa...

Intressant.
Tack för infon, det hjälper oss mycket i lampdjungeln vi befinner oss i just nu.
Kram!