onsdag 15 december 2010

Juleljus


Snön ligger tjock på taken så vi har ingen skorsten men när man kommer hem från en julfest och hittar att sambon har tänt några värmeljus i kaminen ja då blir man nästan lika glad som om det hade varit en riktig kamin. Så himla fint med kaminen på plats och ljuset som den ger!

 

Vi var i Stockholm i helgen för lite shopping, helt klart inte den bästa helgen för detta och jag är väldigt glad att vi kom hem. Om, tänk om, så när var det för oss.
I kväll har jag tänt värmeljusen och igen och även ugnen, här har det nämligen bakats. Har doftat helt gudomligt med julkryddor här hemma. Att det kan vara så lugnande att baka hade jag glömt av, precis vad jag behövde. Att hålla på så länge som vi gjort och så få en julhelg som denna var det extra skönt att komma hem till lite lugn o ro.


Här är kvällens resultat från bakningen, mjukpepparkaka från Lantliv och saffrans och kokossnittar från Hembakat. Mmmmm kommer bli så gott i hop med glögg och goa grannar på fredag.

Natt natt, dags att läggs sig och somna till kaminens härlig ljus!
/Erika

3 kommentarer:

Lollo sa...

Det är något speciellt med kaminer!

Baket ser riktigt smarrigt ut!

Ja, fy vilka otäcka tankar det kommer när man tänker på hur många som hade kunnat blivit drabbade i Sthlm....usch.

Kram från Lollo

Marina sa...

Låter inte kul att ha varit i huvudstaden helgen som gick.
Däremot låter de tjättemysigt med ljus i kaminen och bakning. Jag gillar ju också att baka. Dels för att det är gott och dels för att det är avslappnande.

Kram!

Klipphöjden3 sa...

Pssst... du har något att hämta hos mig!
Veronica