tisdag 7 december 2010

Några steg till i hallen


 Här kommer det lite bilder på vad sambon har jobbat med i helgen när en annan var o shoppade. Andar halven av hallen har fått sin panel och en massa blandade saker har flyttats upp på övervåningen så nu känns hallen jäääätte stor.


Här är den delen av hallen som var klar sedan innan. Om man då tar och tittar uppåt i hålet så ser man just det som kommer......


....här. Ett super härligt hål som visar höjden heeeela vägen upp till nock. Det som S och B har jobbat med är att kapa bort golvbjälkarna som varit på plats hela tiden. Nu när man ser hela trappöppning utan golvbjälkar känns det som ett gigantiskt hål.


 Nu har jag vridit mig lite till vänster sett från förra bilden. Här ser man hur en vägg har börjat ta form på övervåningen. Vi kommer inte ha något trappräcke utan denna vägg får skärma av mot TV delen av rummet på övervåningen. Kommer bli så häfftigt med det vi har tänkt hitta på på väggen!


Sista bilden och nu står jag med ryggen åt ytterdörren, det här är ungeför det man kommer se om man gluttar upp får vår trappa när man kommer hem till oss. Man ser ungefär 5 m rakt upp i luften!!! Härlig norrländsk, kvistfri (så mycket kvistfri panel man kan få) råspont kommer sitta i taket och bjälkarna skall blottas.
Häfftigt känns det iaf!

Hallen är svår att göra mer klar än vad den är då vi inte vill förstöra tapeten när vi bär saker i hallen. Badrummet fungerar jätte bra även om det inte är någon dusch i den så ja då är det inte många saker kvar på bottenvåningen och mao helt ok att starta med lite små projekt på övervåningen! Man måste ju få göra sådant som är lite roligare än andra saker annars hade man tröttnat och inte kommit vidare för länge sen.

Julbordens vecka är detta, i morn skall man bli fin i håret inför stor stadsbesöket.
/Erika

7 kommentarer:

Linda V sa...

Det blir ju fantastiskt med FEM meter! Vi har fyra meter som högst i garaget och det är ju väldigt mycket rymd i det :-) Kul att ni är så pass klara att ni kan börja däruppe!
Ses, jättegärna! Mellandagarna är vi bortresta, men efter nyår?

Anonym sa...

Ja, ni har verkligen slitit under året - tänk vilken skillnad mot förra julen !! Nu får ni en väförtjänt avkopllande helg med mycket julstämning hoppas jag.

MoR

Marina sa...

Det ser så varmt och gosigt ut med all isolering men den är ju lite lurig = "kliig". Härligt med den där takhöjden.

Kram!

Klipphöjden3 sa...

Så härligt det blir med takhöjden! Håller med dig om att det är viktigt att hitta en balansgång mellan måsten och intressen för att orka det annars tuffa byggtempot. Det är så roligt att följa era projekt

Humlan sa...

Men vad underbart med all den höjden! Så snyggt!

Ha en fin helg!

Helene sa...

Nu har vi internet som funkar skapligt.
Inte lätt att få till på vischan.
Ser att ni också kan stänga till om er nu med innerdörrar.
Det är så skönt att slippa draperiet till badrummet.
I veckan som kommer ska gästtoan och vårt badrum bli klart.
När beräknar ni att komma upp på övervåningen?

Kram Helene

Erika Flood sa...

Wow! Vilken superhäftig hall ni kommer få! Imponernade takhöjd. Det ska bli kul att följa :)