måndag 16 maj 2011

Altanen på baksidan 2007-2011

Juli 2007
Sommaren 2007 snickrade vi ett garage och medan vi väntade på bygglov passade vi på att göra en friggebod och en altan. Det här är den enda bilden jag kan hitta på baksidan av vårt hus innan vi började gräva i juli 2007. Marknivån är högre än grunden på huset och det går en trappa upp till berget bakomhuset.

Juli 2007
Här har grävmaskinen varit framme och S har börjat med en bärlina på huset för altanen. Det är 50 cm lägre här på baksidan och trappan hänger i knänivå och går inte längre att använda på ett säkert sätt.

Augusti 2007
Regelverket har kommit på plats och för er som nyligen läst mitt inlägg om Asiatisk del i trädgården så är den rakt fram.  Här kan man läsa om när jag planterar min första rhododendron just där.

Augusti 2007Räcket har kommit på plats och vi har våran fösta fika här bak.

Augusti 2009
Sommaren 2009 var då vi började med renoveringen av huset. Här ser man ställningen på gaveln av det "gamla" huset. Altan möblerna är fortfarande på plats för man måste ju få sitta när när man äter.

Juni 2010
Förra sommaren hade vi lärt oss att det drog kallt kring öppningen så S snickrade en grind för att förhindra detta. Den fyller verkligen sitt syffta och ökar även på mysfaktorn.

I år har vi suttit under linden och tittat upp mot våra rislampor som lyst i mörkret och funderat lite......skulle det inte vara väldigt trevligt med en pergola? Jooooo......
Maj 2011

S var väldigt sugen på en pergola så sommarens snickeri material beställdes förra veckan blev det även ett extra lass med tryckta reglar. I helgen, i regnet, så snickrade han på medans jag var på Liseberg. En regel kvar annars hade han gjort det på en dag. Tror ni grannarna var lite knäckta när de hållt på sedan förra sommaren? Riktigt bra gjort för en kille som inte är snickare och samtidigt byggt ett hus nästan själv de sista åren. Nästa gång visar jag lite detaljer från bygget!

/Erika som gillar sin egen snickare väldigt mycket

5 kommentarer:

Adaras mamma sa...

Hum hum i humlegården! Spännande värre! Vad blir det för växter? Tips: Humle växer fort och klättrar bra :-)

Helene sa...

Kul att se framstegen!
Pergolan blir perfekt.

Vill också har en pergola liknande konstruktion på vår altan för att kunna få lite skugga men inte ha ett heltäckande tak.

I sommar blir det altanbygge för Tom och grabbarna.

Jag får sköta markservicen;-)

Kram Helene

Linda V sa...

Mycket händig man! Det var ju nyss du var här och berättade att ni beställt virke! Snyggt!

En helt vanlig människa... sa...

Oj så fint!
Vad ska du ha för ngt som väser i den o vad för belysning!?
Ta inte Humle... luktar inge vidare o drar till sig mkt getingar o så är det inte så mjuk o trevlig.. men grönt blir det fort.

:)

Marina sa...

Det händer verkligen mycket hos er. Jag undrar, har ni fler timmar på dygnet än vi andra???

Kram!