söndag 22 maj 2011

Lördagsgott

Rabarberpaj

Har verkligen försökt att få tid att sitta ner och få till lite bilder över detaljerna på pergolan men veckorna går fort ibland och vips är det söndag och man har nya bilder att visa från helgen.
Den här söndagen fick jag lite extra tid för regnet började verkligen ösa ner över oss där vi stod och arbetade som flitiga små myror bakom förrådet.

I kväll blir det därför bilder på rabarberpajen jag gjorde i går kväll. Det är inte vilken rabarberpaj som helst utan den allra första jag gjort i vårt kök (tror jag)! För er som blir sugna är receptet tagit ur Bonniers Kokbok.

Rabarber Maj 2009
Min rabarber har lite historik bakom sig, den kommer från Taklyftet och har hunnit bli 2 år. Läs här om när jag fick den och hur positiv jag var till att vi någonsin skulle få det fina kök vi har idag.

Odlingslåda 22 maj 2011

Så här ser odlingslådan ut i år. Har lagt på en nivå till med pallkragar och precis tagit av fönstret som jag haft ståendes som ett V uppe på det sista. Dillen syns inte under rabarbern och man kan ana gräslöken till höger. Jag längtar efter jordgubbarna och smultronen, verkar bli ett bra år för det är många blommor.

Trevlig kväll!
/Erika

2 kommentarer:

Marina sa...

Rabarber är ju så gott. Här blev det rabarberpaj i fredagskväll.

Kram!

Helene sa...

Våra jordgubbsplantor har också massor med blommor.
Så det är bara att hålla tummarna för att det blir massor med jordgubbar också.
Någon rabarber har jag inte ännu, men det ska jag ha.
Det är ett måste då jag älskar rabarber i alla former. Paj, kräm och saft.

Kram Helene